NAPISALA KNJIGU

‘PREŽIVJELA SAM ZLOSTAVLJANJE, INCEST I SILOVANJE’: Slavna glumica progovorila o traumatičnom djetinjstvu

Poznata glumica u djetinjstvu je bila žrtva seksualnog nasilja.

Poznata glumica Ashley Judd, poznata po ulogama u filmovima ‘Netko poput tebe’ i ‘Zaboravljeni slučaj’, već je ranije otkrila da je u djetinjstvu proživjela razne grozote. Iako je sve ispričala svojoj obitelji, oni joj nisu vjerovali, no sve se promijenilo kad je na nagovor supruga odlučila napisati autobiografsku knjigu “All that is bitter and sweet”.

Ashley Judd
Ashley JuddFoto: Dimitrios Kambouris/AFP

Lijepa glumica (48) zapanjila je javnost kada je javno progovorila o tome da je više puta bila žrtva seksualnog nasilja, a u knjizi je opisala i detalje. Cijela priča započela je kad su joj bile samo četiri godine i dok je proživljavala razvod roditelja. To je ujedno i bio razlog njezine depresije u koju je pala sa samo sedam godina. Ashley je odrastala uz majku Naomi, koja je vodila razuzdan seksualni život, a fizički obračuni s partnerima bili su česta pojava. Zato je njezina majka u kući uvijek imala i pištolj, koji je bio Ashleyina omiljena igračka.

Kada je pobijedila na jednom manekenskom natjecanju u srednjoj školi i osvojila dvomjesečni manekenski ugovor u Japanu, ponadala se da će se nešto promijeniti u njezinom životu. Ali nije. Ashley je često bila izložena nemoralnim ponudama menadžera iz organizacije, a jedan ju je maneken pokušao natjerati na oralni seks. Sa 16 godina postala je žrtva silovanja. “Preživjela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Ljeto 1984. bilo je bolno. Jedna me osoba dvaput silovala, dok me druga neprestano zlostavljala, a sve to pritom je promatrao jedan muškarac. Sada znam da je to bilo zato što mu je bio potreban svjedok koji će potkopati moj iskaz u slučaju da ga odlučim prijaviti”, priznala je poznata glumica.

Povratak na Net.hr