VEČERA ZA 5 NA SELU

PREVIŠE MESA, PRESLADAK KOLAČ: Andreji gosti zamjerili izdašan i nezagorski jelovnik: ‘Mučila sam se dok sam to prožvakala…’

Andrejina jela ludih naziva nisu zadovoljila zahtjevna nepca njezinih gostiju

Današnja domaćica u „Večeri za 5 na selu“ zove se Andreja, dolazi iz Ivanca i pokazala se zahvalnom gošćom koja je dosad domaćicama podijelila devetke, a svoje je goste planirala osvojiti predjelom naziva Srolaj me nježno, glavnim jelom Nezadovoljna junica te desertom Složna braća kuću grade. „Stvarno luda imena“, komentirala je Ivanka, a i ostalim su se kandidatima baš jako svidjela. „Svi tako radimo da naša jela imaju posebnu priču“, rekla je gospođa Marija.

Predjelo je svima ‘sjelo’

Tijekom pripremanja jela, Andreja je komentirala gospođu Ivanku – i to ne samo to što su ona i Vlatka majka i kći! „Ne znam koja je Ivankina motivacija za prijavu u ovaj show ako inače ne večera?“ čudila se ekonomistica. „Koju sam ja Vlatki ocjenu dala i koju će ona meni – to oni nemaju što zamjerati. I ne smiju! Ja ne ocjenjujem čovjeka, nego jelo i neka se srdi na mene tko hoće!“ zaključila je Ivanka.

Domaćica ih je dočekala pred kućom, popili su aperitiv i večera je ubrzo počela. Andreja je poslužila predjelo – pileća prsa, krem sir, gaudu sa špekom, sve omotano pancetom i uz hladni umak. Svima se svidjelo predjelo, i izgledom i okusom. „Top mi je dio onaj domaći omotani špek oko tih rolica“, komentirao je Dario.

Ivanki je bilo previše mesa

Uskoro su prešli na glavno jelo – pašticadu na zagorski način. „Razočarala me Andreja s pašticadom zato što imamo toliko zagorskih jela koje je mogla odabrati“, komentirala je Ivanka, a Dario je samo dodao kako se to kod njih kaže – govedina na divlje. Domaćica im je ispričala kako je to pripremila po maminu receptu, no Ivanki je nakon predjela ipak bilo previše mesa. „Ja vam nisam mesna – jedem meso, ali vrlo malo. Toliko sam se mučila dok sam to prožvakala samo da ne bih uvrijedila Andreju“, rekla je, a Dario ju je provocirao kako je izjavila da ne jede poslije 18 sati.

Domaćica pustila suzu

Andreja je potom donijela desert – kolač od oraha, čokolade i jabuka, a Ivanka je ponovno bila razočarana zato što nije bilo nešto zagorsko. „Malo je bomba kolač“, rekla je Marija, a s njom se složila i Ivanka. „To je za onoga tko strašno voli slatko i gladan je jako“, dodala je Vlatkina mama. Poslije deserta goste je oduševila Ženska vokalna skupina Kaliope, a domaćica se toliko raznježila da je zaplakala.

Nije bilo prevelikih zamjerki, ali ni pretjeranog oduševljenja pa je Ivanka dala ocjenu osam zato što joj umak u glavnom jelu nije bio dovoljno gust, a i nije bilo dovoljno ljuto. Vlatka se odlučila za devetku jer joj se nije svidjelo kako su jela aranžirana, Dario je dao čistu desetku jer mu je sve bilo fenomenalno, a Marija se odlučila za sedmicu jer joj se nije baš svidjelo glavno jelo, kao i desert.

Sutra večeru priprema mladi kuhar Dario iz Bednje, a hoće li se smiriti strasti među natjecateljima ili će se i dalje nastaviti podbadati – ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa „Večera za 5 na selu“ u 20 sati na RTL-u.

Povratak na Net.hr