HRVATSKI MICK JAGGER

PREPOZNAJETE LI OVOG METALCA? Tajice, zlatni lanci i čupava kosa bili su Gibini zaštitni znakovi u mlađim danima

Splitski glazbenik je 80-ih furao sasvim drugačiji stil nego danas, a njegova je kosa opjevana i u poznatom hitu Daleke obale.

Na internetu se ovih dana pojavila fotografija Zlatana Stipišića Gibonnija iz mlađih dana, koja je automatski postala hit na društvenim mrežama.

Poznati je glazbenik u to vrijeme bio jedan od članova splitskog heavy metal benda Osmi putnik, koji je 1985. osnovao s kolegama Davorom Gradinskim i Nenadom Mitrovićem. Osim što je imao potpuno drugačiji glazbeni izričaj nego sada, Gibo je tada njegovao i drukčiji stil.

GibonniFoto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nastupao je u tajicama, sa zlatnim lancima oko vrata, a njegov zaštitni znak je bila duga, raščupana kosa, koja se spominje u pjesmi Daleke obale Osamdesete: “A onaj čupavi iz Osmog putnika, njegove pjesme danas znaju svi. Neki su lapani tada govorili kako Gibo neće uspjeti…”. Zbog nje su ga mnogi uspoređivali s Mickom Jaggerom. 

Gibonni je s Osmim putnikom objavio četiri albuma. Bend je napustio nekoliko mjeseci nakon što je 1988. objavljen album Drage sestre moje… nije isto bubanj i harmonika.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr