ALAN HRŽICA ISKRENO

ISPOVIJEST HRVATSKOG PJEVAČA: ‘Bio sam na dnu, ali Bog me spasio iz pakla droge i alkohola’

Pjevač Alan Hržica nedavno je s Ninom Badrić, Shortyjem i sestrama Husar snimio pjesmu protiv pobačaja Želim živjeti koja je izazvala burne reakcije, a sada je u Međugorju ispričao svoju životnu priču.

Alan Hržica je gostovao u crkvi sv. Ante na Humcu u Ljubuškom te je podijelio s okupljenim vjernicima svoju priču. Vjera mu je, kaže, pomogla dapreživi pakao droge, alkohola i nasilja.

“OVO JE SUMRAK HRVATSKE”: Danijela Dvornik napala izvođače pjesme protiv abortusa

“Potječem iz tradicionalne katoličke obitelji, svake nedjelje smo išli na misu, igrao sam nogomet, bavio se borilačkim sportovima, glazbom. Sve je to išlo lijepo i normalno, srednja škola, počeli su izlasci, počeli su kontakti s djevojkama… Problemi su počeli u 19. godini. Tada sam bio sportaš, igrao sam nogomet, a istovremeno mi je gitara stalno bila u rukama. Morao sam ogdlučiti hoću li se baviti nogometom ili glazbom. Bio sam zdrav dečko jer me sport odgajao. U 19. sam godini upao u krivo društvo u kojem se konzumirala droga, pio alkohol i vladalo agresivno raspoloženje. Često smo upadali u ulične tučnjave”, ispričao je Hržica.

Dotaknuo dno

U tom je društvu, priznao je, zagrizao u alkohol i drogu, a nakon 22. godine obolio je od akutne depresije. Tada je posjećivao najboljeg psihijatra u Zagrebu koji mu je propisao tablete. No, one su sprečavale njegovo normalno funkcioniranje i tada se obratio Bogu, ispričao je Alan.

“Rekao sam: ‘Bože, ili život ili smrt, ovo nema smisla'”, ispripovijedao je Hržica.

Nakon toga svakoga je dana odlazio u katedralu moliti krunicu i psalme. Tada je došlo i njegovo preobraćenje.

Bog ga je spasio

“Samo me je jednu noć probudilo neko svjetlo koje kao da je prošlo kroz mene i tako me ostavilo minutu, dvije. Nisam mogao pomaknuti ni ruku ni nogu. Nisam više uzimao drogu niti sam se ponašao na onaj način kako sam se prije ponašao”, kaže Hržica.

“DEGUTANTNI STE”: Severinin stilist napao Ninu Badrić i sestre Husar zbog pjesme protiv abortusa

Alan danas nema nikakvog doticaja s drogom i alkoholom. Potpuno je predan vjeri te vodi jedan crkveni zbor u Zagrebu.

Kontroverznu pjesmu snimio je jer smatra da glazbom može poslati poruku širem krugu ljudi.

Poslušajte čitavu Alenovu priču.

Povratak na Net.hr