'ROLLING THUNDER REVUE'

PREMIJERA DOKUMENTARCA O DYLANOVOJ TURNEJI IZ 70-IH U LIPNJU NA NETFLIXU: Režirao ga je legendarni Martin Scorsese

Film je dobio naziv po Dylanovoj turneji koju je s brojnim glazbenicima održao od 1975. do 1976. godine

Dokumentarni film redatelja Martina Scorsesea o legendarnoj turneji američkog rockera Boba Dylana “Rolling Thunder Revue” premijerno će biti prikazan na Netflixu 12. lipnja. Dokumentarac “Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story” sadrži intervjue s Dylanom, snimke s turnejskih koncerata te prikazuje nemiran duh američkog društva iz 1975. godine i razigranu Dylanovu glazbu koju je izvodio te jeseni, piše New Musical Express.

Najbolja Dylanova turneja

U najavi datuma prikazivanja Netflix opisuje film djelomice kao koncertni, djelomice kao dokumentarni i djelomice kao “grozničavi san”. Osim izlaska filma, od lipnja će biti dostupan i četrnaestodijelni CD paket sa snimkama koncerata s te turneje. Film legendarnog Scorsesea u trajanju od 2 sata i 22 minute naziv je dobio po Dylanovoj turneji koju je s brojnim glazbenicima, kao što su Joan Baez, Mick Ronson i T. Bone Burnett, održao od 1975. do 1976. godine.

U okviru turneje Dylan je tada odsvirao ukupno 57 koncerata u manjim koncertnim dvoranama te manjim gradovima u SAD-u i Kanadi i smatra se jednom od najboljih Dylanovih turneja u karijeri.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr