Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

ZDRAVSTVENI PROBLEMI

POZNATI HRVATSKI CHEF PROGOVORIO O TEŠKOJ DIJAGNOZI: ‘Jedno jutro me probudila strašna bol, utrnula mi je i lijeva ruka…’

Skoko je ispričao kako je prije tri godine doživio zatajenje srca

Hrvatski chef David Skoko u intervjuu za Gloriju progovorio je o zatajenju srca koje je doživio prije tri godine. “Mislio sam da se to meni ne može dogoditi. Imao sam 40 godina, pet dana u tjednu odlazio sam u teretanu, tijelo mi je bilo istrenirao do maksimuma. Istina, jako sam puno radio, ali posao koji volim. No jednoga jutra u zagrebačkoj Esplanadi probudila me strašna bol. Osjećaj je bio kao da mi na prsima leži teret od stotinu kilograma, utrnula mi je i lijeva ruka. Ali nisam tome pridavao pozornost. Otišao sam na doručak, sjeo na motor i krenuo prema Puli. Nakon nekog vremena počela mi je trnuti i lijeva noga, što sam shvatio kad nisam mogao promijeniti brzinu. Ni tada nisam posumnjao na srce, samo sam jedva čekao da se nekako dovezem do Pule”, rekao je Skoko koji je na kanalu 24 Kitchen imao i vlastitu emisiju.

 

Sve zbog stresa

Kad je stigao do bolnice rekao je liječnicima da mu daju nešto protiv bolova i onesvijestio se. “Probudio sam se ležeći na stolu s cjevčicom provučenom kroz žilu. Liječnik me samo pogledao i rekao: ‘Mladiću, imaš ti super srce, nije tebi ništa…” Poslije sam doznao da su mi odmah dali dvije doze morfija te da su pretrage pokazale da imam upalu srčane ovojnice. Stvorila se golema količina vode koja je pritiskala srce i ono je u jednom trenutku stalo. Nasreću, sve je dobro završilo, mislim da me spasilo moje sportsko srce, koje je moglo podnijeti veće napore, a za sve je bio kriv stres kojeg nisam bio ni svjestan.

Morao sam strogo mirovati i nekoliko dana ostati u bolnici. Kad su me otpustili, otišao sam na obližnji otok i uglavnom čitao, plivao koliko sam smio i uživao u miru. Tri mjeseca nisam bio u restoranu, ali sve je funkcioniralo i bez mene jer imam tim ljudi koji moju konobu Batelinu doživljavaju kao svoju. Nakon tri mjeseca vratio sam se na posao, ali s promijenjenom sviješću”, ispričao je za Gloriju te dodao da je tada shvatio da tijelo ima svoje granice.

Povratak na Net.hr