OBRATILI SE

POZNATI HRVATI KOJI ŽIVE VJERU: Slava i novac nisu ih ispunjavali pa su se okrenuli Bogu: ‘Uvijek je nešto nedostajalo…’

Bivša članica nekadašnjeg ženskog sastava Divas progovorila je o utjecaju vjere na svoj život, što nas je ponukalo da složimo popis svih poznatih Hrvata koji su doživjeli obraćenje.

Mnogi poznati Hrvati veliki su vjernici, a ovo su neki od njih.

Ivana Husar Mlinac

Ivana Husar MlinacFoto: Damir Spehar/PIXSELL

Bivša Divasica danas je posvećena isključivo duhovnoj glazbi i školi pjevanja Husar&Tomčić koju vodi s opernom mezzosopranisticom Martinom Tomčić. Nekadašnja pjevačica, koja je stvorila i uspješnu samostalnu karijeru, kaže da je pjevati prestala zbog vjere.

“Moj život počeo je tek nakon što sam doživjela jedan jako lijep kontakt s Bogom. Osnovala sam obitelj, dobila prvo dijete i shvatila da moja pjevačka karijera kao takva više nije upotrebljiva”, rekla je Ivana u intervjuu za Studentski katolički centar. 

Jasmin Stavros

Jasmin StavrosFoto: Davor Višnjić/PIXSELL

Nekadašnji zločesti dečko koji kaže da je u mladosti probao ‘sve i svašta’ nakon ženidbe sa suprugom potpuno se promijenio. Otada živi u vjeri, svakodnevno se moleći.

“Živim u vjeri i svaki dan čitam Sveto pismo. Nastojim pomoći ljudima, raznim udrugama, školama… Ljudima treba pomagati i treba se moliti, ne samo za sebe, nego i za susjede, prijatelje, a i neprijatelje”, rekao je glazbenik.

 

 

Marin Ivanović Stoka

Reper se po izlasku iz komune vratio na estradu, no pjeva samo o Bogu i tome kako mu je on pomogao da se izbavi iz pakla droge.

„Prošao sam u 18 godina ovisnosti svašta, od psihijatara, egzorcista, terapija, ludnice, komune… Sve što možete zamisliti. Uvijek kažem da je droga savršena stvar s najkatastrofalnijim posljedicama na svijetu. Meni se puno puta dogodilo nešto ružno, ali Bog ima neki drugi plan sa mnom. Mene je iz predoziranja iz umiranja, vraćao među žive“, ispričao je Stoka Doris Pinčić-Rogoznici te otkrio da je zato otišao u Cenacolo gdje se kroz molitvu i vjeru riješio ovisnosti.

Blanka Vlašić

Atletičarka često s mladima dijeli svoje svjedočanstvo o tome kako se obratila 2012. godine. Tada je bila na operaciji Ahilove tetive nakon koje se činilo da se više neće vratiti na atletske staze.

“Imala sam osjećaj da nisam Blanka ako ne skačem. U tim trenucima duboke tuge Bog me pronašao”, rekla je za RTL te dodala: “Te ozljede su zapravo za mene bile velika milost jer je on na taj način mene pripremio za naše upoznavanje.”

 

Simona G. Mijoković

Nekadašnja starleta potpuno je promijenila način života, a o svom obraćenju također rado govori na duhovnim susretima. Otvoreno priznaje da je s bivšim suprugom Antom Gotovcem živjela u grijehu.

“Mi smo se hvalili da živimo Sodomu i Gomoru. Kod nas su bili partiji, doslovno orgijanje, drogiranje, svaki nemoral, sve ono što je najveći nemoral to se događalo u našoj kući” , kazala je Simona. No, kada je s 20 godina rodila kćerkicu Gabrijelu, shvatila je da se neke stvari moraju promijeniti.

Danas uživa u obiteljskom životu sa suprugom Stanislavom Mijokovićem, kćeri Gabrijelom, sinom Joshuom i bebom na putu.

Nina Badrić

I pjevačica često spominje da vjera ima veliku ulogu u njenom životu. Molitva joj, kaže, pomaže da ostane jaka, pribrana i sretna osoba.

“Možda je to čak pronašlo i mene prije nešto više od deset godina, kada te više svijet kao takav ne može zadovoljiti maksimalno. Uvijek fali onaj mali dio gdje kažeš OK, ali nešto nije potpuno. Jednostavno, ja kao čovjek lakše se nosim uz nekoga tko mi stoji za leđima”, ispričala je Nina.

Stefany Hohnjec

Stefany HohnjecFoto: Grgur Zucko/PIXSELL

“Moja vjera je dio mene i pomaže mi kako bi moj život bio ispunjen i imao smisla. Sretna sam što time mogu pomagati i raditi s mladima kroz Kursiljo, pokret malog kršćanstva, i biti animator na krizmaničkim tečajevima”, govori danas Stefany, nekadašnja Miss sporta i model.

Hohnjec je bila jedna od poznatih osoba koje su sudjelovale u molitvenoj inicijativi ’40 dana za život’ u kojoj su vjernici molili za nerođenu djecu ispred klinika u kojima se vrše pobačaji.

Edita Majić

Najradikalnije obraćenje doživjela je bivša glumica Edita Majić koja je prije 14 godina odustala od karijere i odlučila se posvetiti vjeri. Zaredila se i otišla živjeti u jedan od najstrožih samostana na svijetu, samostan Sv. Josipa u španjolskoj Avili, te postala sestra Edita Marija od Križa. Karmelićanka je sada povukla još dramatičniji potez i odlučila živjeti kao pustinjakinja, u kući na brdu usred šume, gdje će se posvetiti fizičkom radu i molitvi.

Povratak na Net.hr