ŽIVOTNA DRAMA

POTRESNA ISPOVIJEST HRVATSKE GLUMICE: ‘Polagano me uništavao, narušio mi je zdravlje, mentalno i fizičko…’

Petra je na društvenim mrežama opisala svoju borbu s poremećajem u prehrani

Glumica Petra Svrtan na Instagramu je progovorila o borbi s poremećajem u prehrani koji je nazvala tihim ubojicom. “Poremećaj prehrane ima tisuću lica. Ponekad nam je jedina slamka spasa, jedini prijatelj kojem se možemo obratiti kad nam je teško, jedini kontrolni mehanizam koji razvijemo na površini kad je ono ispod površine premračno, pretjeskobno, prejezivo i on je jedini tu kad se izoliramo od svih i želimo samo zaklopiti oči, zaspati i nadati se da će nam on pomoći da sve bude u redu kad otvorimo oči”, započela je.

“No, on je zapravo tihi ubojica. Ubojica duha, veselja, životne energije, on satire naš eros, čuva neku zamišljenu savršenu sliku o nama koju smo izgradili i uklesali u kamen da bi nas branila od života, a u ekstremnijim slučajevima može nas i doslovno ubiti. Polagano me uništavao, postali smo jedno, narušio mi je zdravlje, mentalno i fizičko, sama sam sebe htjela uništiti i nakon dugogodišnje borbe uspjela sam mu pobjeći. Uspjela sam ga odvojiti od svoje biti. Za to je potrebno puno hrabrosti, suočavanja s demonima, kopanja po vlastitom mraku, napornog i bolnog rada na sebi, no sve se isplatilo”, nastavila je.

“Želim posvetiti ovaj post svima oboljelima od poremećaja prehrane, onima koji znaju da ga imaju samo još nisu ništa poduzeli kao i onima koji još ne znaju. Želim da znate da niste sami. Želim se posvetiti borbi za sve vas i pružiti vam podršku, dati svom Instagram profilu malo više smisla. Mentalno zdravlje je najvažnije, čuvajte se jer je ovo vrijeme još k tome posebno zaj***” zaključila je.

Povratak na Net.hr