OPAKA ZARAZA

POSLJEDNJI LJUDI NA PLANETI KOJI NE ZNAJU ZA KORONAVIRUS: Sudionici popularnog reality showa nisu svjesni što se događa

Producenti showa odlučili su da natjecateljima ne prenose vijesti o širenju zaraze diljem svijeta. Ipak, ovih su dana promijenili mišljenje

Skupina od 14 muškaraca i žena koji se nalaze izolirani u kući u Kölnu u zapadnoj Njemačkoj gdje se natječu u 13. sezoni reality showa Big Brother još ne znaju da je svijet pod pandemijom koronavirusa, piše The Guardian.

Većina njih u izolaciji je od 6. veljače, kada su se tek počele pojavljivati vijesti o koronavirusu koji se pojavio u Wuhanu. Novi stanari u Big Brother kuću stigli su 6. ožujka, tri dana prije nego se virus pojavio u Njemačkoj.

Screnshot Big Brother

Producenti showa odlučili su da natjecateljima ne prenose vijesti o širenju zaraze diljem svijeta. Za Süddeutsche Zeitung rekli su da će ih obavijestiti samo u slučaju ako im boli neki član obitelji. Istaknuli su kako su poduzeli “posebne higijenske mjere” da bi zaštitili natjecatelje od infekcije koronavirusom.

Ipak, producenti su promijenili mišljenje pa su najavili posebnu emisiju uživo koja će se emitirati večeras, a u kojoj će stanare Big Brother kuće ipak obavijestiti o pandemiji koronavirusom. Natjecatelji će moći i postavljati pitanja o stanju u zemlji, svijetu te će dobiti video poruke od svoje obitelji.

Također, natjecatelji brazilskog Big Brothera, koji su u izolaciju ušli u siječnju, te kanadskog koji su u zajedničku kuću ušli 4. ožujka isto tako ne znaju što se događa u svijetu.

Povratak na Net.hr