Popularni komičar reagirao na val optužbi za silovanje

Sedamdesetsedmogodišnji američki komičar Bill Cosby reagirao je na val optužbi za seksualno napastovanje i silovanje izjavivši za dnevni list Florida Today da ne mora “odgovarati na insinuacije”, izvješćuje u nedjelju Reuters.

“Znam da je ljudima već dosta što ne želim o tome govoriti, ali čovjek ne mora odgovarati na insinuacije”, kazao je Cosby prije nastupa u kazalištu Melbourne, na Floridi.

Također je ustvrdio da “ljudi ne trebaju prolaziti kroz takvu situaciju i ne bi trebali odgovarati na aluzije i insinuacije”.

Nastup bez incidenta

Cosby je primio prave ovacije na početku svog 90-minutnog nastupa koji je završio bez incidenta i bez izjašnjavanja o optužbama koje mu se stavljaju na teret.

Do sada je sedam žena iznijelo optužbe za silovanje na račun Cosbyja, uključujući i glumicu Louisu Moritz, koja je glumila u filmovima poput “Let iznad kukavičeg gnijezda” i “Love American Style”.

Neke žene su ga optužile da ih je prije silovanja drogirao.

Sulude optužbe

Cosbyjev odvjetnik Marty Singer je izjavio da su optužbe došle do točke apsurda i da su sve sulude.

Godine 2004. godine čak je 13 žena optužilo Cosbyja za seksualno napastovanje, no javnost niije upoznata s načinom na koji su okončani ti slučajevi.

U posljednjih nekoliko mjeseci zaredale su nove optužbe.

Povratak na Net.hr