‘Plaši me referendum U ime obitelji, tu se radi o manipulaciji’

S inicijativom U ime obitelji upoznata je cijelokupna hravtska javnost. I dok većina međusobno dijeli mišljenja, Severina svoje objavljuje na društvenoj mreži Facebook.

Inicijativa ‘U ime obitelji’ postavila je referendumsko pitanje ‘Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?’. Njihov cilj je definicija braka u ustavu RH. U petak 14. lipnja Hrvatskom saboru predat će Zahtjev za raspisivanje referenduma.

Oko tog pitanja oizjasnila se i Severina na svom Facebook profilu:

‘Plaše me loše i netolerantne namjere. Plaši me npr. zahtjev za referendum koji je nazvan “U ime obitelji”, a koji sa obitelji nema nikakve veze. Svima treba biti jasno da se ovdje radi o manipulaciji, koriste se emocije ljudi, objašnjavaju im kako je obitelj ugrožena, a sve kako bi se nekome drugome nanjelo zlo, kako bi taj drugi postao građaninom drugoga reda.
Ne želim vjerovati da živim u zemlji u kojoj bi većina branila manjini stvari koje se njih zapravo uopće ne tiču. Homoseksualci nas ničime ne ugrožavaju. Dapače, mislim da je divno živjeti u zemlji koja poštuje sve vjere, sve nacionalnosti i sve vrste različitosti. Mi većina, trebamo zaštititi svaku manjinu i svakoj manjini dati ista prava kao i sebi samima.

Samo tako će se cijelo društvo osjećati pravedno i svaki pojedinac će biti ponosan što živi u Hrvatskoj.’

Povratak na Net.hr