VELIKI SKANDAL

PJEVAČ U ŠOKU: Na Stingovu imanju pronašli ilegalce koji žive kao robovi

Posjed slavnog pjevača Stinga od 350 hektara s vinogradom, maslinikom i voćnjakom koji se nalazi u Italiji, jedan je od predmeta istrage u slučaju iskorištavanja ilegalnih imigranata kao radne snage.

Prema pisanju Guardiana, radnike kojima se ne odobri boravak u Italiji navodno angažira tvrtka koja ih šalje u Toskanu gdje se, između ostalih, nalazi i Stingovo imanje. Talijanski tužitelji vjeruju kako vlasnici imanja koja su angažirala radnike nisu znali da se radi o ilegalnom radu.

Ilegalci navodno žive u katastrofalnim uvjetima i tretira ih se kao robove.

Bivši frontman grupe Police rekao je da je ‘žalostan i uznemiren’ jer je doznao da je ‘nezavisna kompanija koja je angažirana na nekim našim posjedima, uključena u sporne poslove’.

VRTOGLAVI PAD: Legendarni glazbenik Sting sada pjeva po svadbama…

“Očekujem da talijanska policija odradi svoj posao i riješi slučaj na sudu. Premda kompanija nema nikakve veze s našim poslovima, ali s obzirom da se moje ime pojavilo u naslovima talijanskih novina, moglo bi povući sa sobom bespotreban negativan publicitet na vinsku industriju”, rekao je Sting.

Lani angažirano 40 ilegalaca na pjevačevu imanju

Tužitelj koji vodi slučaj kazao je kako je oko 30 do 40 radnika bez papira angažirano na imanju glazbene zvijezde prošle godine.

Navodno je 11 ljudi pod istragom i pod brojnim optužbama, uključujući prevaru, profitiranje od ilegalnih poslova i podnošenje lažnih financijskih zapisa.

“Sting nije ništa znao o ovome i mislimo da nije ni bio u Italiji u to vrijeme. On nije predmet istrage. Međutim, istražujemo tko je točno zaposlio ove ljude na njegovom imanju”, izjavio je tužitelj.

STINGOVA KĆI OTKRILA DA JE LEZBIJKA: “Moja obitelj je oduvijek znala

65-godišnji pjevač je vlasnik imanja nedaleko od grada Figlina Valdarna kraj Firence više od 16 godina.

Povratak na Net.hr