SHRVANI PJEVAČ

‘OVO VALJDA DOVOLJNO GOVORI KOLIKI SAM FAN’: Sandi je Balaševiću posvetio ogromnu tetovažu, pogledajte što mu krasi ruku

Riječki glazbenik najavio je i koncert posvećen Đoletu koji će sutra u 20 sati održati na svojemu Instagram profilu

Među vojskom obožavatelja koji se već danima opraštaju od neprežaljenoga “panonskog mornara”, istaknuo se i naš pjevač Sandi Cenov (52), koji je istinski obožavao Đorđa Balaševića. Najprije je na Instagramu objavio njihovu zajedničku fotografiju i posvetu koju mu je Đole napisao u knjizi, a sada je pokazao i golemu tetovažu koju je posvetio svojemu idolu, kako ga je sam nazvao.

Sandijevu nadlakticu, naime, krasi stih “Ostaje mi to što se volimo” iz istoimene Balaševićeve romantične balade, a uz fotografiju goleme tetovaže još je jednom izrazio svoju tugu zbog smrti legendarnoga glazbenika.

ĐOLE SE ‘VRATIO’ KAO HOLOGRAM: Emotivno u Novom Sadu – lampioni prekrili nebo, baklje na Dunavu, stigle tisuće ljudi

Online koncert u njegovu čast

“Tetovaža valjda dovoljno govori u kojoj sam mjeri bio fan Đorđa Balaševića. Što god da radim – ne mogu tu strašnu istinu odagnati iz glave. A što je još gore – ni iz srca… I što sad!? Svirati i pjevati njegove pjesme… Hoćete!?”, upitao je Sandi te najavio koncert posvećen Balaševiću koji će u utorak 23. veljače u 20 sati održati na svojemu Instagramu.

Pratitelji su mu ispod objave pisali kako se vesele koncertu, a oduševila ih je i njegova tetovaža. Inače, Sandi se odmah nakon što je tužna vijest dospjela u medije oglasio na Instagramu i Balaševiću posvetio emotivan status.

“Jako mi je teško pisati ovu objavu jer ovo me dotuklo. Korona, potres, a onda ode i Đole… Onako, bez neke pompe, bez najave. Svi ti divni stihovi najdublje su obilježili moj život. Dublje od svih mojih idola iz djetinjstva. Nenametljivo, a tako snažno. A točno takav si bio i sam”, započeo je riječki glazbenik.

SLAVONSKI BROD ODAO POČAST ĐOLETU: Veliki plišanac, lampioni i dirljive poruke osvanuli na Korzu

Družili su se i svirali zajedno

“Ako postoji neka utjeha, imao sam čast da se družimo, pa čak i da sviramo i snimamo zajedno. Kakvi su to ‘dani lavova’ bili… Tvoje riječi… I negdje u mom oku uvijek će se vidjeti trag tih dana, tih pjesama…”, dodao je Sandi.

“Moja obrada ‘Lijepa Đokina kći’, suze u Oliverinim i tvojim očima na tu pjesmu, tvoja divna tumačenja nastanka nekih od najvećih pjesama s ovih prostora, a i tumačenja života općenito. Jednostavno, a tako mudro. Onako kako samo genij poput tebe zna. To jest, znao je…”, nastavio je.

“Još se ne mirim s tim da te više nema i da nam samo pjesme ostaju. Ovo ‘samo’ je uvjetno rečeno jer to je opus koji neće biti zaboravljen sve dok je nama nas, normalnih, koji smo te neizmjerno poštovali i voljeli. Zbogom, Đole…”, zaključio je Cenov.

Povratak na Net.hr