BOGATE I MOĆNE

OVO JE 10 NAJBOGATIJIH ŽENA NA SVIJETU: Nijedna nije iz šoubiznisa, a jedna je baka najbogatijeg Hrvata

Za ove dame najvjerojatnije nikad niste ni čuli, a jedna od njih je baka najbogatijeg Hrvata.

Da i žene mogu biti uspješne i bogate dokazuje ovih deset dama, najbogatijih žena svijeta na Forbesovoj ljestvici. S obzirom na to da vjerojatno mislite da je riječ o poznatim glumicama i pjevačicama, iznenadit ćete se kada shvatite da na ovom popisu nije se našla nijedna.

10. Charlene de Carvalho-Heineken

Nasljednica 25 posto dionica Heinekena je najbogatija Nizozemka. Njeno se bogatstvo procjenjuje na 15,8 milijari dolara.

9. Abigail Johnson

Unuka Edwarda Johnsona II., osnivača Fidelity Investmentsa, teška je 15,9 milijardi dolara. Ova Amerikanka posjeduje 24,5 posto tvrtke koje je izvršna direktorica.

8. Iris Fontbona

https://www.instagram.com/p/BZ-k4n7hd6x/

Baka poznatog poduzetnika Davora Lukšića od svog je pokojnog supruga Andronica Lukšića naslijedila 16,3 milijarde dolara. Najbogatija je žena u Čileu,  a bavi se rudarstvom.

https://instagram.com/p/BYlbi8GAL1P/?utm_source=ig_embed

Njezin unuk Davor je oženio Cristel Carrisi, kćer talijanskog glazbenika Al Bana Carrisija. Par je nedavno dobio sina Kaija.

7. Gina Rinehart

Vlasnica rudnika Hancock teži 17,4 milijarde dolara. Rudnik je naslijedila od oca, no Australka je vrlo brzo utrostručila bogatstvo.

6. Laurene Powell Jobs

Udovica Stevea Jobsa je teška 18,8 milijardi dolara, koliko se procjenjuje vrijednost dionica u Waltu Disneyu i Appleu.

5. Yang Huiyan

Huiyan je najmlađa kineska milijarderka s bogatstvom od 21,9 milijardi dolara. Posjeduje 57 posto tvrtke Country Garden Holdings koja se bavi nekretninama.

4. Jacqueline Mars

Nasljednica prehramene tvrtke koja je najpoznatija po čokoladici Mars teška je 23,6 milijardi dolara.

3. Susanne Klatten

Susanne je od oca naslijedila 50 posto tvrtke BMW te je s bogatstvom od 25 milijardi dolara najbogatija žena u Njemačkoj.

2. Francoise Bettencourt Meyer

Nasljednica kozmetičkog carstva L’Oreal sa svojom obitelji kontrolira trećinu dionica te tvrtke. Njezino se bogatstvo procjenjuje na 42,2 milijarde dolara.

1. Alice Walton

Jedina nasljednica osnivača trgovačkog lanca Walmart teška je 46 miljardi dolara i službeno je najbogatija žena na svijetu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr