RIP

OSNIVAČ ‘EARTH, WIND&FIRE’: Preminuo Maurice White, glazbeni svijet zavijen u crno

Earth, Wind&Fire bili su jedan od najuspješnijih bendova 20. stoljeća.

Hitovi grupe Earth, Wind&Fire 70-ih i 80-ih miješali su nekoliko žanrova, od soula, funka i jazza, do popa, rocka, disca i latina.

U 75. godini u Los Angelesu, preminuo je utemeljitelj ove grupe, Maurice White. Vijest o smrti malo prije ponoći objavljena je na Twitter profilu benda.

UMRO GLENN FREY: Jedan od osnivača Eaglesa i autor pjesme Hotel California

“Naš je brat Maurice umro mirno, u snu. Svjetlo njegovo obasjavat će tebe i mene”, piše u objavi.

Njegov brat i član benda, Verdine, potvrdio je vijest za Associated press:

“Moj je brat, heroj i najbolji prijatelj preminuo mirno, u snu. Dok je svijet ostao bez izvrsnog glazbenika i još jedne legende, moja obitelj moli da poštujete privatnost u trenucima kad ulazimo u teško razdoblje koje će nam svima duboko promijeniti živote.Hvala svima na molitvama i potpori”.

TRAGIČNA NESREĆA: Umro Colin Vearncombe Black, pjevač hita ‘Wonderful Life’

Maurice je ranih devedesetih godina prošlog stoljeća obolio od Parkinsonove bolesti, zbog koje od 1994. nije išao na turneje benda.

Inače, deveteročlana grupa Earth, Wind&Fire uvrštena je u Rock and Roll kuću slavnih još 2000. godine. Osvojili su šest Grammyja i prodali više od 90 milijuna albuma.

UMRO GRIZZLY ADAMS: Glumac Dan Haggerty preminuo je od raka

Najuspješnije razdoblje benda bilo je od 1975. i albuma That’s The Way of The World, a potrajalo je cijelo desetljeće. Već je ranije objavljeno da će grupa na dodjeli Grammyja, 15. ovog mjeseca, dobiti nagradu za životno djelo.

Povratak na Net.hr