TWITTER GORI

OPRU ZA PREDSJEDNICU! Obožavatelji zasuli slavnu voditeljicu porukama u kojima je mole da se kandidira na izborima

Nakon govora na 75. dodjeli Zlatnih globusa kojim je dirnula čitav svijet, Oprini obožavatelji žele da se kandidira za predsjenicu SAD-a.

Obožavatelji Opre Winfrey su nakon njenog govora na Zlatnim globusima, u kojem se obratila onima koji su razotkrili spolno zlostavljanje u Hollywoodu, zatrpali Twitter pozivima da se kandidira za predsjednicu SAD-a. Twitter je prepun objava označenim hashtagovima #Oprahforpresident i #Oprah2020.

Slavna voditeljica je na dodjeli dobila nagradu za životno djelo, čime je postala prva crnkinja kojoj je iskazana ta čast. Voditeljica, filmska i televizijska producentica te direktorica svog kablovskog televizijskog kanala OWN počast je dobila kao uzor ženama i osoba koja je promicala snažne ženske likove.

Winfrey je u svom govoru pohvalila žene koje su podijelile svoje priče o zlostavljanju i objavila da je “na obzoru novi dan” za djevojke i žene.

Ima li šanse za kandidaturu?

Posljednjih je godina Winfrey podržavala demokratske predsjedničke kandidate, Baracka Obamu 2008. i Hillary Clinton 2016. Ranije je govorila da je ne zanima kandidatura za predsjednicu te je u razgovoru za postaju CBS u listopadu na pitanje o izborima 2020. rekla da “za nju neće biti nikakve kandidature”.

Los Angeles Times je, međutim, prenio izjavu Stedmana Grahama, Oprinog dugogodišnjeg partnera, koju je dao u nedjelju, da je to “na ljudima… Ona bi to apsolutno učinila”.

Povratak na Net.hr