6000 SJEDEĆIH MJESTA

OPERA U PALM BEACHU ORGANIZIRA PRVI VEĆI OPERNI FESTIVAL NA OTVORENOM: Sezonu otvorila Puccinijeva ‘La Bohème’

To će biti najveći operni festival pred publikom od pojave covida-19 u Sjedinjenim Državama

Premda je velika većina opernih kuća zatvorena zbog pandemije koronavirusa, Opera u Palm Beachu na Floridi odlučila je iskoristiti ugodnu tropsku klimu da bi organizirala veliki operni festival na otvorenom. Organizatori očekuju oko tisuću gledatelja po izvedbi, a “sezonu” je u petak otvorila Puccinijeva opera “La Bohème”, nakon koje će publika u predstojećih devet dana moći uživati u ukupno šest opernih produkcija.

To će biti najveći operni festival pred publikom od pojave covida-19 u Sjedinjenim Državama. Vanjski amfiteatar Opere u Palm Beachu ima 6000 sjedećih mjesta, što omogućuje održavanje fizičkog razmaka među svim posjetiteljima, koji će morati obvezno nositi zaštitne maske tijekom čitave izvedbe, a prije ulaska u gledalište izmjerit će im se tjelesna temperatura.

Reducirat će se broj članova orkestra

Dirigent David Stern, koji će ravnati orkestrom, zborom i solistima u operama “La Bohème” i “Čarobna frula” kazao je da su glasovi pjevača dovoljno snažni te će se moći čuti u cijelome amfiteatru.

Broj članova orkestra ipak će se reducirati kako bi se između njih mogao održati propisani razmak. Dva i pol metra iznosit će udaljenost među članovima žičanih instrumenata, a 3,5 metra između glazbenika koji sviraju puhačke instrumente, rekao je Stern. S obzirom na to da su zbog pandemije koronavirusa otkazane glazbene sezone velikih opernih i glazbenih kuća u svijetu, voditelji ovih institucija morali su biti vrlo inventivni u nastojanju da “prežive” financijski teško razdoblje.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr