OLIVER DRAGOJEVIC 'Previse vozimo u leru'

Najpopularniji hrvatski pop-pjevac Oliver Dragojevic, uoci pet koncerata pod nazivom ‘Sve njezne rijeci svijeta’ u KD-u Vatroslava Lisinskog, odmara se u rodnoj Veloj Luci. Uskoro ce objaviti 40. jubilarni album, a koncerte i pjesme doslovno mu je nemoguce pobrojati.

U razgovoru za Jutarnji list Oliver Dragojevic obrazlozio je svoja politicka stajalista i objasnio zasto ga politika zivcira.

“U posljednje vrijeme ne mogu vise trpjeti gluposti, besmislene recenice, nebitne teme iz svakodnevice. Iz takve se sredine odmah micem. To mi jednostavno ide na zivce. To su teme o politickoj situaciji o kojima svi govore, a tako se malo napravi da je isprazno. Nesto treba promijeniti, promijeniti Vladu ili drugo, samo da ljudi budu bolje volje. Valja nam vise raditi, nego pricati. Previse vozimo u leru, znaci radimo u mjestu i ne idemo nigdje, nemamo proizvodnje, na cemu mozemo zahvaliti nasim dragim sudionicima pretvorbe, pa ako jos unistimo prirodu, gotovi smo.

Ali da ja sad ne budem jedan od onih koji zvuce katastroficno, okrenuo bih se lijepim stvarima. Volim uciti, slusati rijeci koje slikaju, sve sto bi normalan covjek trebao uzimati cijeli zivot i ne zaboraviti zbog posla i obaveza da trava mirise i cvijece cvate. To su bitne stvari – govori covjek kojemu i uz veliku karijeru nije uvijek sve islo glatko”, kazao je Oliver.

‘Nervira me politika’

Kao covjek s mora, posebno je zabrinut kada se spominju price oko trazenja nafte na Jadranu.

“Apeliram na Vladu da budemo razumni. Mnogo zaradujemo od turizma pa ne smijemo ni pomisliti na naftne busotine. More i nafta ne idu zajedno. Ne daj Boze da se sto dogodi”, zabrinuta je nasa pjevacka zvijezda.

Na pitanje bi li mogao nasu dnevnopoliticku situaciju pretociti u neku drustveno angaziranu pjesmu, odgovorio je: “Joj, to je crna strana zivota. Nervira me politika, iako znam da je to tezak posao jer treba voditi narod i drzavu, ali kad se to ne radi dobro, cijeli brod povraca. Sjetio sam se price u kojoj kapetan lose vozi brod pa svi putnici povracaju jer tu vidim paralelu s vladom. Kako kapetan vozi, tako se putnici osjecaju, dobro ili lose. Pritom i glazba pati jer platis za pjevanje, a ako neces ti, doci ce novi i kvaliteta se izgubila”.

Povratak na Net.hr