Hot

VRIJEDI ZA MUŠKE ČLANOVE

ODIJELA UMJESTO UNIFORMI: Britanska kraljica presudila o odjeći za sprovod princa Phillipa

Britanska kraljica Elizabeta presudila je u sporu oko odjeće muških članova kraljevske obitelji na sprovodu njezina supruga princa Philipa, prenijeli su u četvrtak britanski mediji

Princ Philip umro je prošlog tjedna u dobi od 99 godina i njegov sprovod bit će u dvorcu Windsor u subotu.

Tradicionalno u takvim prigodama članovi kraljevske obitelji u vojnim su odorama koje odražavaju počasne vojne titule, no problem se pojavio oko vojnih odora prinčeva Harryja i Andrewa.

OBITELJSKA USPOMENA: U čast princu Filipu kraljevska obitelj objavila dosad neviđenu fotografiju s praunucima

Harry (36) koji je napustio kraljevske dužnosti i izgubio vojna pokroviteljstva nakon što je odselio u SAD sa suprugom Meghan i sinom Archiejem, prema britanskim medijima, želio je djeda ispratiti u uniformi koju je nosio za svoje vjenčanje.

Dvojica prinčeva su jedini bili u aktivnoj vojnoj službi

Andrew (61) koji se povukao iz službenih kraljevskih dužnosti nakon skandala vezanog uz američkog bogataša Jeffreya Epsteina optuženog za podvođenje djevojaka, prema medijima želio je na očevu sprovodu biti u admiralskoj odori.

BRITANSKI MEDIJI PIŠU: Meghan neće biti na Filipovom sprovodu jer ‘ne želi biti u centru pažnje’

Dodatno je priču zakompliciralo to što su dvojica prinčeva jedini koji su bili u aktivnoj vojnoj službi, Harry u Afghanistanu i Andrew 1982. u sukobu na Falklandskom otočju.

Buckinghamska palača odbila je komentirati no Daily Mail je prenio da je kraljica odlučila da će svi muški članovi biti u tamnim odijelima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr