Ode nam Angie: Hvala vam što ste me toplo primili

Angelina je nakon početka zagrebačke premijere filma U zemlji krvi i meda napustila kino dvoranu u Areni Centru Zagreb i uputila se prema zagrebačkom aerodromu Pleso gdje je poletio njezin avion prema Marseilleu.

Glumica je u petak u 14.00 sati privatnim avionom stigla u Zagreb. Na žalost mnogih obožavateljica u njezinom društvu nije bio nevjenčani suprug, Brad Pitt, koji je ostao u njihovom domu s djecom u Francuskoj.

Angelina je u Zagreb stigla kako bi promovirala svoj redateljski prvijenac U zemlji krvi i meda. U čast tom svečanom događaju u Cinestaru Arene Centra provučen je crvenih tepih dug 60 metara.

Na njemu se Angelina zadržala punih sat vremena pozdravljajući razgaljene obožavatelje i davajući izjave novinarima.

Nakon sat vremena provedenih na crvenom tepihu ispred zagrebačkog Cinestara, Angelina Jolie se uputila u kino dvoranu gdje ju je pozdravio Rade Šerbedžija.

‘Draga Angelina, dobrodošla. Znam da nemaš puno vremena za upoznati pravu poeziju ovoga grada. Ja ti mogu reći da je Zagreb jako filmski grad. Imao je fantastičan dokumentarni film i najbriljantniji crtani film, te Dušana Vukotića koji je osvojio Oscara. Zagreb ima i oskarovca Branka Lustiga, a imao je neke fantastične režisere, Tanhofera, Berkovića, Tadića, Babaju, Golika, i naravno mnoge živuće. Sretni smo što si ti kao jedna od najvećih zvijezda u filmskom svijetu večeras u ovom gradu. Mi smo s tobom prošli od Berlina, preko Sarajeva i Pariza, do Zagreba. Mislim da si napravila jedan sjajan film na kojem ti zahvaljujemo. Volio bih da jednog dana dođeš u Istru da mi budeš susjeda’, rekao je Rade Šerbedžija Angelini, a ona mu je uzvratila: ‘Brad je već gledao fotografije iz Hrvatske i opasno razmišlja o tome da kupi nešto ovdje’.

Prije same projekcije filma, Angelina se obratila publici u kino dvorani.

‘Rade me vodio kroz ovaj projekt i na tome sam mu jako zahvalna. Ovaj film nije dokumentarac, ovaj je film dijelić umjetnosti i nadam se da ćete ga kao takvog gledati. Nadam se da ćete ovaj film gledati kao mjesto na kojem su se ovi glumci okupili bez obzira na nacionalnost. Znam da vam neće biti lako gledati film jer je Hrvatska imala svoje probleme u ratu, ali nadam se da ćete ga svejedno pogledati i hvala vam što ste me ovako toplo prihvatili u Zagrebu’, rekla je Angie te napustila kino dvoranu iz koje se uputila na zagrebački aerodrom Pleso.

Tamo je oko 20.00 sati privatnim avionom odletjela za Marseille gdje su je čekali Brad i djeca. Naime, iako su je molili da ih povede sa sobom glumica je djecu odlučila ostaviti kod kuće.

‘Što se tiče Hrvatske teško ju je usporediti s nečim drugim. Ovdje sam se dobro provela s kazališnom skupinom Ulysess čini mi se da okupljaju ljude iz cijelog svijeta. Gledala sam Radu Šerbedžiju u predstavi i bio je odličan. I djeci se jako sviđalo ovdje, kupali su se i bilo im je zaista odlično. Ljuti su na mene što ih nisam povela sa sobom. Pitali su me kada ću ih opet dovesti. Malo sam hrvatskog naučila, no morat ću to još kasnije uvježbati’, rekla je Angelina novinarki RTL televizije.

‘Jako mi je drago da sam ovdje. Bila sam već u ovoj zemlji. Moja je bila želja da Brad danas ostane s djecom kod kuće. Bili smo svi zajedno na turneji pa su djeca iscrpljena’, rekla je Angelina novinarki Antoniji Mandić koja je bila domaćica večeri.

Osim Angie crvenim tepihom prošetali su i glumci iz filma: Branko Đurić Đuro, Rade Šerbedžija, Goran Kostić i glavna glumica filma Zana Marjanović koja je razgovarala s okupljenim novinarima.

‘Obzirom na temu filma i na tako snažne i velike emocije kroz koje smo svakodnevno prolazili prirodno je bilo da smo u pauzama tražili osmijeh, pjesmu i načine kako da se opustimo. Tada smo se jako zbližili. Angelini smo otpjevali pjesmu EKV-a Ovo je zemlja za sve nas i ona je naučila izgovoriti te riječi’, rekla je Zana pred kamerama HTV-a te poručila svima da pogledaju film.

‘Neki argumenti koji se smatraju malignim nikada se ne prikažu na filmu. Zato smatram da bi svi trebali pogledati film i dati priliku da stvore svoje mišljenje. Važno je da nitko ne dopusti da se manipulira njegovim mišljenjem’, zaključila je lijepa Zana.

Od poznatih Hrvata, na premijeri su se pojavili i uzbuđeni fanovi nisu prestajali blicati fotoaparatima, a Angie im je strpljivo dijelila autograme. Osim velikog vriska koji se prolomio pri dolasku holivudske dive na crveni tepih, obožavatelji su počeli skandirati: ‘Angie, Angie’.

Đurđa Adlešić, koja je među ostalima bila na sastanku s Jolie, rekla je kako su razgovarali o problemu mina te pričali i o regionalnoj akciji ‘Hrvatska i BiH bez mina’.

‘Lijepo je vidjeti ovoliko glamura u Zagrebu. Možda za par godina vidimo i dodjelu Oscara ovdje’, rekao je Robert Kovač i u šali dodao da mu je Angelina super glumica, ali ne najdraža.

S druge strane njegova supruga Anica cijeli je dan razmišljala o tome što će obući za premijeru. ‘Pazila sam da ne obujem previsoke pete kako ne bih zasjenila Angelinu. Ipak je ona ovdje najvažnija večeras’, našalila se Anica.

Među brojnim zvijezdama s naše estrade našao se i sportaš Gordan Kožulj koji je naglasio kako mu se dopada što Angelina sudjeluje u humanitarnom radu, u kojem je i on sam imao iskustva.

Branka Krstulović, Milana Vlaović,Leon Lučev, koji je došao sa sinom Ivanom, Bianca Matković, Robert Kovač, Anica Kovač, Leona Paraminski, Zrinka Cvitešić, Hrvoje Rupčić, Bojana Gregorić, Suzy i Sarah Josipović, Tihana Harapin Zalepugin sa suprugom, Sanja Duggan, Kristina Bradač i brojni druga lica s naše estrade prisustvovala su ovom događaju i rado pozirala okupljenim fotografima.

Nakon premijere filma održan je svečani domjenak na kojem su se zabavljala mnoga sva poznata lica.

Povratak na Net.hr