MONSTRUM

NOVI DOKAZI PROTIV DR. PHILA: ‘On je šarlatan koji pljačka pacijente, siluje ih i pere im mozgove!’

Poznati psiholog s malih ekrana tvrdi da želi pomoći ljudima, no jedna ga je žena optužila da joj je pretvorio život u pakao. To nije prvi put da ga je pacijentica optužila za zlostavljanje.

Dr. Phil McGraw, poznatiji samo kao Dr. Phil, će morati na sudu dokazivati da je nevin, nakon što ga je pacijentica Shirley Dieu 2009. tužila da ju je liječio bez licence te zlostavljao, piše RadarOnline.

‘BILA JE IZUZETNO ZLA ŽENA…’: Otkrivena tragična obiteljska tajna dr. Phila

Dieu je optužila poznatog televizijskog psihologa da ju je tijekom trodnevne seanse u njegovu domu 2007. godine primio za lijevu dojku te da je bila prisiljena gledati golog muškarca kako paradira pred njom. Tvrdi da je bila zatočena u kući, koja je okružena visokim zidovima i ogradom. Posluga ju je sprečavala da pobjegne.

‘Isprao mi je mozak’

 

Navodi i kako joj je bio “ispran mozak kako bi vjerovala svojim zatočiteljima” i da je bila “programirana” kako bi mislila da “prima stvarnu terapiju” od pravog psihologa, iako dr. Phil nikad nije dobio licencu za rad u Kaliforniji.

Dr. Phil je prije gostovao u Oprah showu.
Dr. Phil je gostovao u Oprah showu.Foto: FREDERIC J. BROWN

Dieu je čitav slučaj prijavila policiji devet mjeseci nakon incidenta, te tvrdi da je razvila posttraumatski stres.

“Najviše na svijetu želim znati zašto me tjerao da gledam golog muškarca”, rekla je tada Dieu, te dodala kako ju je taj doživljaj jako emocionalno oštetio.

Dr. Phil tvrdi da nije učinio ništa loše.

DR. PHIL OBJASNIO: Samo je 7 vrlo konkretnih razloga zašto većina ljudi u životu laže

“Sve tvrdnje Shirley Rae Dieu su bez pokrića. U svemu je sudjelovala dobrovoljno, s nadom da će se suočiti s osobnim problemima i prijeći preko njih”, izjavio je McGraw.

Javila se još jedna žrtva

No, to nije jedina Philova pacijentica koja ga je optužila za zlostavljanje.

“Dr. Phil je monstrum!”, rekla je Sara Morrison u intervjuu za RadarOnline.

“Svijet mora znati kakav je on predator i zlostavljač. On ne bi smio govoriti Amerikancima kako da žive svoje živote”, dodala je.

Morrison je bila na drugoj godini koledža kada je 1984. išla na tretmane kod dr. Phila, koji ju je, tvrdi, seksualno maltretirao dok ju je liječio.

 

“Patila sam od niskog samopouzdanja, bila sam depresivna, usamljena i suicidalna”, rekla je Morrison. Objasnila je kako je tog ljeta bilo sve u redu. Problemi su počeli sljedeće godine, kada je počela raditi kod njega kao pripravnica, a istovremeno joj je naplaćivao tretman.

‘Stavljao mi je ruke među noge i dirao mi grudi’

“Prvog dana kada sam se pojavila na poslu, bacio se na mene! Nikad nije došlo do samog seksa, no bilo je mnogo seksualnih dodira. Phil bi me povukao da sjednem u njegovo krilo kada bi telefonirao s pacijentim, drugim liječnicima, pa čak i sa svojom ženom”, ispričala je Morrison.

“Prelazio bi mi rukom po unutarnjoj strani bedra skroz do gaćica, Stavio bi mi ruke među noge. Gurao mi je ruke u bluzu i dirao mi grudi. Vadio bi mi grude iz bluze i ljubio ih”, opisala je Morrison svoju noćnu moru.

“Kada bi me dirao, samo bih se smrznula. Nikada mu nisam uzvratila. Vjerovala sam mu. Bio mi je poput oca”, objasnila je zašto je dozvoljavala da se zlostavljanje nastavi.

Ipak, naposljetku ga je prijavila teksaškom odboru psihologa.

Glasnogovornik dr. Phila rekao je da “optužbe Sare Morrison nisu samo lažne, već ih je odbor provjerio prije 20 godina te ih odbacio”.

Javila se već druga pacijentica koja je optužila dr. Phila.
Javila se već druga pacijentica koja je optužila dr. Phila.Foto: Jason Merritt/AFP

To, međutim, nije istina.

Prema dokumentima koje je skupio Radar, odbor je nakon godinu dana istrage ponašanje dr. Phila prema Morisson ocijenio kao “neprofesionalno i neprikladno”.

Dr. Phil se nagodio s odborom, javno je ukoren i godinu dana je imao supervizora kojeg je morao plaćati. Za manje od godinu dana je iz financijskih razloga odustao od licence i otišao iz grada.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr