NA DANAŠNJI DAN

NJEGOVA SMRT ZAVILA JE SVIJET U CRNO: Samo ona zna gdje je pokopan – i odnijet će tu tajnu u grob

Vijest da je Freddie Mercury umro šokirala je ljude diljem svijeta. Samo 24 sata prije nego je umro, priznao je da je nekoliko godina bio HIV pozitivan.

Na današnji dan prije 25 godina preminuo je legendarni Freddie Mercury. Slavnom pjevaču grupe Queen presudio je bronhitis koji je bio posljedica AIDS-a.

DANAS BI SLAVIO 70. ROĐENDAN: Freddie Mercury 25 godina nakon smrti dobio zvijezdu sa svojim imenom

😏 #freddiemercury #brianmay #queen #queenband #80s

A post shared by ㅤ Freddie Mercury (@frreddiemercury) on

Posljednji dani glazbenika bili su vrlo dirljivi. Freddie se povukao iz javnosti jer se bojao reakcije kada ljudi vide kako izgleda zbog bolesti, a na taj je način zaštitio i svoje bližnje od medija.

Točno 24 sata prije smrti, Mercury je objavio da je već nekoliko godina HIV pozitivan. Nije pio lijekove pa je ubrzao je tijek bolesti. Preminuo je u svom domu u Londonu u krugu najbližih prijatelja.

Freddie nije želio da itko zna gdje se nalazi urna s njegovim ostacima. Tu je tajnu povjerioMary Austin, svojoj bivšoj djevojci i, kako ju je nazivao, ‘ljubavi svog života’.

😊 #freddiemercury #maryaustin #queen #queenband #80s

A post shared by ㅤ Freddie Mercury (@frreddiemercury) on

“Bio je prestravljen. Bojao se da će obožavatelji iskopati njegov pepeo, kao što se događalo drugim poznatima”, rekla je Mary. Ona je održala obećanje i nije otkrila gdje je Freddiejevo vječno počivalište čak ni njegovim najbližima, roditeljima i partneru.

Freddie i Mary vezu su započeli sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Bili su zajedno pet godina, a rastali su se kada je pjevač upoznao američkog producenta i započeo s njim romansu. No, on i Mary ostali su jako bliski. Upravo je ona naslijedila njegovo bogatstvo.

Freddie, pravim imenom Farrokh Bulsara, počeo se baviti glazbom 1969. godine. Sa svojim je bendom Queen snimio 18 albuma. Ove godine, na 70. godišnjicu njegova rođenja, Međunarodna astronomska unija po njemu je nazvala jedan asteroid.

Povratak na Net.hr