GOVOR MRŽNJE

NIKOLINA RISTOVIĆ O HORORU KOJEG PROLAZI: ‘Mnogo puta sam se našla na meti, ali od Hrvata, mojih sunarodnjaka’

Voditeljica Nikolina Pišek otkrila je kako je i sama mnogo puta bila na meti govora mržnje

Magazin Buka na svom je YouTube kanalu objavio je video “Hejt, Sloveni, još ste živi?”, koji je u dva dana imao preko 650.000 pregleda, a nastao je kao dio kampanje protiv govora mržnje.

U videu se pojavljuju glumci Hristina Popović, Goran Bogdan i pjevačica Severina. Spot je napisao i režirao zagrebački režiser i pisac Predrag Ličina, a veliki broj javnih osoba podržao je taj projekt.

NIKOLINA RISTOVIĆ DOBILA PRAVNU BITKU! ‘Moju i bol moje obitelji ništa ne može kompenzirati, ali… Dok ovo pišem, plačem’

Tim povodom voditeljica Nikolina Pišek za Objektiv je otkrila kako je i sama mnogo puta bila na meti govora mržnje.

“Mnogo puta sam se našla na meti, ali od Hrvata, dakle mojih sunarodnjaka. Naravno da oni nisu dovodili u pitanje moju nacionalnu pripadnost, nego onu koju su mi brakom pripisali. ‘Vrati se tamo odakle si došla, ku*vo četnička, četnikušo!’, bili su samo neki od komentara, a to su sve epiteti kojima me časte vlastiti sunarodnjaci.

‘To se ne odnosi na sve Hrvate’

Pored toga, počevši od 2008. godine, kada sam započela raditi na projektu ‘Operacija trijumf’, pa do danas, s uvjerenjem mogu reći da sam najviše zlostavljana Hrvatica. Ali samo da napomenem, to se ne odnosi na sve Hrvate, već samo na jedan vrlo specifičan, zatvoren i indoktriniran dio. Dugo sam se pitala što sa mnom ne valja, a onda sam shvatila da je problem u njima.

NIKOLINA RISTOVIĆ POZIRALA U VRUĆIM HLAČICAMA, A FANOVI JE NAPALI: ‘Počnješ sličiti na Michaela Jacksona…’

To nasilje je još izraženije na društvenim mrežama i u virtualnom svijetu gdje se sijači mržnje gotovo bez izuzetka štite anonimnošću i avatarima na kojima se diče nacionalnim ili religioznim obilježjima. Takve komentare nikad ne uklanjam, osim ako govor mržnje nije upućen nekom osim meni, jer smatram da im ja ne mogu adekvatnije odgovoriti, tj. da njihov digitalni otisak najbolje govori o njima samima”, kazala je Nikolina te je otkrila razlog zašto ne briše zle i uvredljive komentare.

“Iskreno, i ne želim brisati njihove bljuvotine jer trebaju ostati kao primjer svemirske i nadrealne gluposti. Bilo je vrijeme da se ovakva jedna kampanja pojavi! Sve pohvale za ovaj pothvat”.

Povratak na Net.hr