banner

NOVČANA POTPORA

NAKON ŠTO JE OBJAVLJENO DA GLAZBENICI NEĆE DOBITI NI LIPE OD NATJEČAJA, JAVILA SE NINA BADRIĆ: ‘Najbolje bi bilo da se ukine glazba…’

Iz Hrvatske glazbene unije su istaknuli da su glazbenici pristali ostvariti zaradu od prodaje ulaznica u smanjenim koncertnim kapacitetima

Nina Badrić oglasila se na Instagramu nakon što je Hrvatska glazbena unija objavila da glazbenici neće dobiti “ni lipe” od natječaja “Jer svirati se mora”.

“Najbolje bi bilo da se ukine i glazba”, napisala je pjevačica na svom Storyju.

NISU OSTALI SKROZ NA SUHOM: Grašo od države dobio 425 tisuća, Cetinski 300 tisuća, Thompson 150.000 kuna…

“Glazbenici od spomenutog natječaja neće dobiti ništa, niti jednu lipu. Ta sredstva su namijenjena organizaciji koncerata i pokrivanju produkcijskih troškova (najam prostora, tehnike, razglas, rasvjeta, zaštitarska služba, covid mjere, dezinfekcijska sredstva i sl.). Na taj način se prioritetno pomaže onima koji nisu glazbenici, već mnogobrojne prateće djelatnosti nužne za funkcioniranje glazbene djelatnosti koji također moraju prehraniti svoje obitelji”, objasnili su iz Hrvatske glazbene unije, a pjevačica je tu izjavu objavila na Storyju.

NINA BADRIĆ OBJAVILA ZNAKOVITU PORUKU: Uslijedila je lavina komentara, a javila se i Lana Jurčević

Iz Hrvatske glazbene unije su istaknuli da su glazbenici pristali ostvariti zaradu od prodaje ulaznica u smanjenim koncertnim kapacitetima.

“Hrvatska glazbena unija i Ministarstvo kulture i medija već mjesecima nastoje pomoći glazbenicima preživjeti period u kojem im je rad onemogućen. HGU trenutno pomaže i glazbenicima s područja koja su pogođena potresima, pomogli smo i našim kolegama glazbenicima iz HZSU-a, a pripremamo i dodatnu pomoć za one kojima je najpotrebnija”, rekli su iz Unije.

Povratak na Net.hr