LEGENDARNA JAKNA

NAJVAŽNIJI PRINCEOV FILMSKI ODJEVNI PREDMET NA DRAŽBI: Početna cijena 6.000 dolara

Jakna koju je Prince nosio u filmu “Purple Rain” iz 1984. godine ponudit će se u lipnju na dražbi u Los Angelesu, priopćila je kuća Profiles in History.

US-ENTERTAINMENT-MUSIC-PRICE
Legendarna jaknaFoto: AFP

Početna cijena jakne koja će se 29. lipnja ponuditi na aukciji iznosi 6.000 dolara. Prince ju je poklonio svojoj šminkerici i frizerki nakon snimanja filma, rekao je u petak za AFP Jeff Hare, glasnogovornik dražbovne kuće.

Legendarna scena s motorom

Pokojni pjevač koji je prošlog tjedna naprasno umro u još nerasvijetljenim okolnostima, nosio je tu crno-bijelu jaknu sa širokim naramenicama, suženu u struku i s kožnim rukavima, u legendarnoj sceni s motociklom, dodao je glasnogovornik.

US-ENTERTAINMENT-MUSIC-PRICE
Pripreme za aukcijuFoto: AFP

U toj sceni on glazbenicu i glumicu Apolloniju Kotero vozi na motociklu na jezero i zatim joj kaže da se svuče i skoči u vodu.

Dobio i Oscara

“Ovo je svakako Princeov najvažniji filmski odjevni predmet dosad ponuđen na dražbi”, rekao je Joe Maddalena, predsjednik dražbovne kuće.

Film “Purple Rain” koji je uvelike nadahnut početcima karijere tog velikog pjevača i glazbenika i sadrži brojne snimke s njegovih koncerata, doživio je golem uspjeh u kinima kada se 1984. počeo prikazivati. Za tu je ulogu Prince nagrađen Oscarom za najbolju originalnu pjesmu koja se smatra njegovim najvećim hitom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr