banner

TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?

NA ‘MILIJUNAŠU’ ZATRAŽIO POMOĆ NA PITANJU O HRVATSKIM NOGOMETAŠIMA: Biste li vi znali odgovor?

Ivan je na pitanju o hrvatskim nogometašima iskoristio joker ‘zovi’

U današnjem izdanju kviza “Tko želi biti milijunaš?” natjecanje je nastavio Zagrepčanin Ivan Bačani koji je u prošloj epizodi točno odgovorio na prvih osam pitanja. Deveto pitanje za 16.000 kuna glasilo je “Knez Mislav prvi je od hrvatskih vladara došao u sukob s kime?”, a ponuđeni odgovori su bili s Mađarima, Francima, Mlećanima ili Turcima. Ivan je zatražio pomoć znalaca te točno odgovorio – s Mlečanima.

Pitanje za 32.000 kuna glasilo je: “Koji je naš nogometaš rođen u Hrvatskoj?”. Ponuđeni odgovori su bili Bruno Petković, Mario Pašalić, Mateo Kovačić ili Dejan Lovren. Ivan je na ovom pitanju iskoristio posljednji joker i nazvao prijatelja koji mu je ponudio točan odgovor – Bruno Petković.

Sljedeće pitanje je bilo: “Mjerna jedinica fizikalne veličine magnetske indukcije je tesla. Koje je slovo znak te fizikalne veličine?”. Ivan je na to pitanje odgovorio točno i otvorio iduće pitanje koje je glasilo: “Gdje je bio posljednji rudnik ugljena u Hrvatskoj, u kojemu je 1999. ugašena proizvodnja?”. Ponuđeni odgovori su bili u Glogovcu, Lepavini, Liču ili Tupljaku. Ivan nije htio riskirati pa je odustao i kući ponio 64.000 kuna.

Povratak na Net.hr