NISKA CIJENA

MOGAO JE POGINUTI: Producenti ‘Ratova zvijezda’ zbog Fordove ozljede kažnjeni s dva milijuna dolara

Glumac Harrison Ford je teško ozlijeđen tijekom snimanja Ratova zvijezda kada su ga prikliještila hidraulična vrata na svemirskom brodu Millennium Falconu. Slomljene su mu obje noge i stradala mu je zdjelica, a sudac je potvrdio da su nastale ozljede slične onima koje bi nastale u sudaru.

Producentska tvrtka Foodles Production u vlasništvu Disneya u skladu s odlukom britanskoga suda mora platiti globu u iznosu od gotovo dva milijuna dolara zbog sigurnosnih propusta zbog kojih je glumac Harrison Ford na snimanju Ratova zvijezda – Buđenje sile u lipnju 2014. gotovo poginuo.

KAKVA BLAMAŽA: Žena Harrisona Forda “nikad čula za zrakoplov Falcon”

Forda (71) su 2014. u studijima Pinewood u Buckinghamshireu udarila hidraulična vrata svemirskog brda, nakon čega je prevezen u bolnicu i podvrgnut kirurškom zahvatu.

Producenti su nakon dvije godine priznali pogrešku, a sudac je utvrdio da su vrata mogla ubiti glumca jer dugme za njihovo zaustavljanje nije bilo uključeno.

Sudac Francis Sheridan je istaknuo da je producentska tvrtka znala za opasnost, no da o tome nije izvijestila glumca.

Charles Gibson, odvjetnik producentske kuće, priznao je da je bilo “propusta u komunikaciji između produkcijskog tima i Harrisona Forda.”

Povratak na Net.hr