KONAČNO JE DOMA

MIRNA BEREND SE VRATILA U RODNU PETRINJU: Uz dirljivu objavu otkrila je i u kakvom stanju je njena kuća

Mirna je istaknula kako se novi život rađa oko njene kuća u obliku procvjetalog cvijeća

Bivša voditeljica Mirna Berend (54) nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju vratila se je u svoj rodni grad. Ona je na Facebooku pokazala u kakvom je stanju njena kuća. Dimnjak i krov su popravljeni, no morat će još sanirati pukotine u zidovima, otkrila je u podužoj objavi.

Mirna kaže kako se je morala vratiti kako bi iskusila neka nova iskustva. Istaknula je kako se novi život rađa oko njene kuća u obliku procvjetalog cvijeća.

MIRNA BEREND PROKOMENTIRALA CIJEPLJENJE PREKO REDA: ‘Može li luđe? Može. ‘Da se ne baci!’

“Tu sam, konačno. Dimnjak je zazidan i armiran. Krov je pokrpan. Već odavno su odvezli i krupnu i sitnu šutu i sve uspomene ovakve i onakve. Slomljene, bačene, odvezli su i to odavno. Gledam pukotine po zidovima. One će malo čekati da se istutnje svi ovi potresi. Morala sam se vratiti zapaliti vatru u kaminu, jer moram učiti. Ovo su neka nova iskustva.

‘Bilo je to samo Buđenje’

Moja magnolija je pustila svoje divne pupove. Narcise su otvorile svoje žute glavice. Visibabe i jaglaci su obojili moje dvorište. Japanska dunja je odlučila sve njih nadmašiti ljepotom cvijeta. Šta mi preostaje? Eto, nitko od njih se ne sjeća potresa ili se sjeća?! Svejedno je ili baš usprkos njemu opet su tu u svoj svojoj ljepoti. Novi život se rađa i nije da okrećem glavu od grada koji se ruši nego okrećem pogled životu koji se rađa jer to je moj način preživljavanja tuge i bola.

Pronalazak trenutka sreće, trenutka sada i ovdje, jer znam sve je to samo put i na kraju njega sve će biti dobro i lijepo kao ovaj trenutak kada bosa gazim po travi moga vrta u mojoj Petrinji koja se trese i pati i prolazi katarzu, a ja plešem na kiši koja rominja i znam: sve će biti na kraju dobro. Sad sam tu, opet sam doma, jer svaka moja stanica je povezana s ovom Kupom koja je bezbrižna i samo teče i sretna sam i zahvalna što smo živi.

MIRNA BEREND POSLALA OPTIMISTIČNU PORUKU IZ RODNE PETRINJE: ‘Ovo je moj grad i njegova snaga’

Da nas je potres želio ubiti mogao je u stotinama. Očito nije. Bilo je to samo Buđenje. Ona iznenadna nikada nisu baš ugodna ili su samo podsjetnik da prestanemo sve uzimati ‘zdravo za gotovo’, da se sjetimo zahvalnosti, suosjećanja, jedinstva, nevezanosti uz zidove i materije i svjesnosti vlastitog postojanja. Evo me grade moj tu sam. Raširit ću ruke dovoljno velike da te grlim ranjenoga i da učim i da ne žalim za nečim što je srušeno odavno i da slavim život koliko god kompliciran bio. Sretna sam. Tu sam. Tu je moj dio Svemira”, napisala je Mirna.

Povratak na Net.hr