PJEVAČICA 'ELEMENTALA'

MIRELA PRISELAC REMI REAGIRALA NA PISMO MIRE FURLAN: ‘Oprosti, Miro, što se naš Zagreb prema tebi ponio tako grubo. Žao mi je…’

Remi se prisjetila susreta s Mirom Furlan prošlog ljeta na zagrebačkom Ribnjaku

Nakon vijesti o smrti Mire Furlan, brojni kolege i prijatelji poznate glumice opraštaju se od nje na društvenim mrežama. Među njima je i pjevačica “Elementala” Mirela Priselac Remi koja je Miru Furlan srela prošlo ljeto na zagrebačkom Ribnjaku.

MIRA FURLAN SE 1991. GODINE OBRATILA SVOJIM SUGRAĐANIMA, ZAGREPČANIMA: Pročitajte tužno pismo koje im je tada napisala

“Srela sam je prošlo ljeto na Ribnjaku. Prošla je pokraj mene i mog društva, s nekom kolegicom, u razgovoru. Skamenila sam se vidjevši je, a onda sam se sabrala, okrenula se i povikala za njom: “Predivni ste, hvala Vam na umjetnosti!” Okrenula se, nasmiješila, bez zvuka ustima oblikovala “hvala” i nastavila put”, započela je Remi svoju objavu te dodala da je zbog toga bila uzbuđena poput srednjoškolke.

“Oprosti, Miro, što se naš Zagreb 91. prema tebi ponio tako grubo. Žao mi je. Pročitala sam danas tvoje pismo i bilo me sram. Oprosti. Grli te smogovka iz Radničkog dola”, napisala je Remi.

POSLJEDNJA OBJAVA MIRE FURLAN: ‘Gledam u zvijezde. Tamo ću uskoro poći. Ne bojim se. Udahnem. Izdahnem. To je sve…’

Mira Furlan preminula je u 66. godini od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Rođena je u Zagrebu, a nakon što je 1991. godine dobila otkaz u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, otišla je u Sjedinjene Američke Države.

Povratak na Net.hr