banner

TRAGEDIJA

MEGHAN MARKLE OTKRILA DA JE IMALA SPONTANI POBAČAJ: ‘Posrnula sam od boli i spustila se na pod s Archiejem u naručju’

Vojvotkinja od Sussexa je o teškom razdoblju progovorila nekoliko mjeseci nakon tragedije

Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, u srijedu je u kolumni napisanoj za New York Times otkrila da je prije nekoliko mjeseci imala spontani pobačaj. Meghan je napisala kako je shvatila što se događa kada je jednoga srpanjskog jutra Archieju mijenjala pelenu te je u trbuhu osjetila snažan grč. Posrnula je od boli te se spustila na pod s Archiejem u naručju. Premda je imala osjećaj da nešto nije u redu počela je pjevušiti uspavanku, nastojeći tako smiriti i sebe i sina.

NITKO IZ KRALJEVSKE OBITELJI TO JOŠ NIJE UČINIO: Meghan Markle ovim je potezom ušla u povijest

‘Ova godina je bila puna prijelomnih trenutaka’

“Znala sam da dok prvorođeno dijete držim u naručju, gubim drugo”, napisala je Meghan. Vojvotkinja, koja se 2018. godine udala za princa Harryja, vojvodu od Sussexa, napisala je i da je jedini način na koji se par u tom trenutku međusobno mogao utješiti bilo pitanje: “Jesi li dobro?”

“Jesmo li dobro? Ova je godina za mnoge među nama bila puna prijelomnih trenutaka. Gubici i bol u 2020. su pogodili sve nas. Bilo je iscrpljujuće. Čuli smo razne priče: žena se probudi ujutro i na uobičajen način započne dan, ali zatim dozna da joj je majka umrla od posljedica covida-19. Ili: muškarac se ujutro probudi, osjeća se dobro, možda pomalo umorno. Pošto se testira na koronavirus, ustanovi se da je pozitivan i za nekoliko tjedana, poput stotina tisuća drugih umre od njegovih posljedica.

MEGHAN I HARRY OSUDILI ‘GLOBALNU KRIZU MRŽNJE’: ‘To što nam se događa online na sve nas duboko utječe…’

‘Jesmo li dobro?’

Mlada žena Breonna Taylor ode na spavanje, kao i svake večeri, ali nikada ne dočeka sljedeće jutro jer se policijska racija pretvori u strašnu pogrešku. George Floyd napušta trgovinu, ne sluteći da će doživjeti posljednji udah pod težinom nečijeg koljena, a u posljednjim trenucima doziva majku, Mirni prosvjedi postaju nasilni. Od zdravlja do bolesti dolazi se prebrzo. Na mjestima gdje je nekad postojala zajednica, sada je podjela”, napisala je u kolumni Meghan Markle.

Iskoristila je prigodu da pozove ljude da si postave isto pitanje tijekom Dana zahvalnosti, pitanje – “Jesmo li dobro?”, jer smo “više nego ikada dosad međusobno povezani” nakon trajnih trauma koje je izazvala pandemija koronavirusa.  Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa povukli su se s funkcija kraljevske obitelji početkom godine da bi započeli novi život u Sjedinjenim Državama.

Sada nose samo titule vojvode i vojvotkinje od Sussexa i žive u Kaliforniji s jednogodišnjim sinom Archiejem.

Povratak na Net.hr