POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

[FOTO] PRINC PHILIP POKOPAN JE NAKON DIRLJIVE CERMONIJE: Kraljica i princ Charles bili su shrvani su tugom

U skladu sa zdravstvenim mjerama trenutno na snazi ​​u Engleskoj, ispraćaju princa Philipa nazočilo je samo 30 uzvanika od kojih je većina članova kraljevske obitelji

Na dirljivoj ceremoniji pokopan je princ Philip. Kraljevska obitelj od njega se oprostila na misi u kapelici St. George. Njegova supruga kraljica Elizabeta II. i sin princ Charles bili su shrvani tugom i plakali su tijekom posljednjeg ispraćaja.

Prinčevi William i Harry bili su vidno potreseni. Harryjeva supruga Meghan Markle zbog trudnoće nije mogla doći na sprovod, no poslala je vijenac u Windsor uz koji je priložila i rukom pisanu poruku za princa Philipa.

17:00 Na dirljivoj ceremoniji pokopan je princ Philip. Kraljevska obitelj od njega se oprostila na misi u kapelici St. George.

16:30 Harryjeva supruga Meghan Markle zbog trudnoće nije mogla doći na sprovod, no poslala je vijenac uz koji je priložila i rukom pisanu poruku za princa Philipa. Cvijećem koje je odabrala odala mu je počast.

16:15 Dirljivi sprovod započeo je u kapelici St. George. Nadbiskup Canterbury je nakon minute šutnje započeo s ceremonijom. Članovi kraljevske obitelji neutješni su, dok su kraljica Elizabeta i princ Charles shrvani tugom.

16:07 Kraljica Elizabeta obrisala je suze dok je slijedila lijes svog voljenog supruga do kapelice St. Georgea u pratnji Charlesa, Williama i Harryja.

Profimedia

16:05 Povorka se zaustavila ispred kapelice. Mornarica je dala znak na koji je kraljevska garda počela nositi lijes princa Philipa u kapelicu.

15:55 Na sprovod je stigla i supruga pokojnog princa Philipa kraljica Elizabeta II.. Ona povorku prati iz automobila.

Profimedia

15: 40 Tijelo princa Philipa iznijela je Kraljevska garda i postavila ga na vozilo. Princ Charles bio je prvi u redu, a iza njega su hodali princ William i princ Harry te ostali članovi kraljevske obitelji.

Profimedia

15: 30 U dvorište dvorca Windsor stigao je Land Rover kojeg je dizajnirao princ Philip. On je tražio da bude vojno zelene boje te da ima posebno otvoren stražnji gornji dio i osiguranje kako bi njegov lijes ostao na mjestu.

U dvorac Windsor nakon Williama, Kate Middleton i princa Charlesa stiglo je još nekoliko članova kraljevske obitelji: Mike i Zara Tindall te princeza Aleksandra, princeza Beatrice, Edoardo Mozzi i grofica Mountbatten.

Profimedia

Princ William, Kate Middleton i princ Charles među prvima su stigli su u dvorac Windsor dok se pripremaju za posljednji oproštaj od princa Philipa. Kraljica Elizabeta II. će se danas u 16 sati oprostiti od svog supruga, a prvi ožalošćeni već su pristigli.

POVORKA S LIJESOM KREĆE IZ PRIVATNE KAPELE U DVORCU WINDSOR: Danas će pokopati princa Philipa, objavljeni svi detalji

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea jutros su iz palače Kensington stigli u dvorac. Kate je bila odjevena u crninu, a na sebi je imala kraljičinu bisernu ogrlicu koju je svojevremeno nosila i njena pokojna svekrva princeza Diana. Princ Charles je u dvorac Windsor stigao sa suprugom Camillom.

Profimedia

Lijes princa Philipa u dvorac je stigao u 11 sati iz privatne kapele prekriven njegovim amblemom, zajedno s mačem, mornaričkom kapom i vijencem cvijeća. Pratili su ga pripadnici Kraljičine satnije, 1. bataljuna Grenadirske garde.

Kako bi princu Philipu odali počast na ulicama oko dvorca Windsor okuplja se sve više ljudi jer je na njegovom sprovodu dozvoljeno prisustvo samo 30 ožalošćenih.

PRIJE POSLJEDNJEG ISPRAĆAJA SVOG VOLJENOG SUPRUGA, KRALJICA JE MNOGE DIRNULA: Podijelila je dosad neviđenu fotografiju

U skladu sa zdravstvenim mjerama trenutno na snazi ​​u Engleskoj, ispraćaju će nazočiti samo 30 uzvanika od kojih je većina članova kraljevske obitelji. Kraljica Elizabeta II., četvero djece, osmero unučadi, kraljičina nećakinja i nećak te troje njezinih rođaka prisustvovat će službi.

Uz to, nazočit će i prinčeva njemačka rodbina Bernhard, nasljedni princ od Badena, princ Donatus, Landgrave od Hessea i princ Philipp od Hohenlohe-Langenburga. Grofica Mountbatten od Burme, bliska prijateljica princa Philipa, također će prisustvovati ispraćaju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr