SRETNA BUDUĆA MAMA

LEONA PARAMINSKI O UMJETNOJ OPLODNJI: ‘Bilo mi je to vrlo teško i frustrirajuće’

Leona je trenutno trudna tri mjeseca, a ona i suprug se uskoro vraćaju u Santa Barbaru

Zagrebačka glumica Leona Paraminski (41) krajem veljače otkrila je da je trudna. Ona i njen suprug Tin Komljenović (38) očekuju svoje prvo dijete. Par već šest godina živi u Santa Barbari, a Leona bi trebala roditi oko njenog rođendana, 22. kolovoza. Kako se trenutno osjeća te zašto se odlučila za medicinski pomognutu oplodnju, otkrila je Leona za Gloriju.

OSTVARILA JOJ SE NAJVEĆA ŽELJA: Glumica Leona Paraminski i suprug očekuju dijete!

Ona je trenutno trudna tri mjeseca, a osjeća se, kaže, odlično, čak su joj prošle i jutarnje mučnine.

“Odlučila sam se za medicinski pomognutu oplodnju, a preko svoje maserke doznala sam za zagrebačku Polikliniku IVF i dr. Velimira Šimunića, profesora ginekologije i porodništva te jednog od najvećih domaćih stručnjaka za humanu reprodukciju. Prošlo ljeto sam onamo prvi put otišla na izvantjelesnu oplodnju, vratila se u Ameriku, no postupak nije uspio. Bilo mi je to vrlo teško i frustrirajuće, pogotovo zbog toga što mi nitko nije znao reći zašto ne mogu zatrudnjeti pa da problem nekako riješim.

Planira roditi u Santa Barbari

Tri mjeseca kasnije pokušala sam ponovno, jer ostala je još jedna Tinova i moja ‘frozen baby’, kako u šali nazivam blastocistu, to jest napredni embrij za implantaciju. Nisam imala nikakvih očekivanja, ali 23. studenog sam u jeku korone ponovno došla u Hrvatsku i 7. prosinca, baš na 36. rođendan moje sestre Ines, ponovila transfer. Ovoga puta – uspješno. Bila sam u nevjerici i plakala od sreće, tim više što je moja sestra zatrudnjela dvanaest dana prije mene pa ćemo roditi negdje u isto vrijeme, ispričala je Leona za Gloriju.

Suprug joj se nedavno pridružio u Zagrebu, a njih dvoje planiraju se uskoro vratiti u Santa Barbaru gdje će Leona roditi.

LEONA PARAMINSKI O ŽIVOTU I RADU U SAD-U: ‘Ovdje ne postoje pravila kako uspjeti. Jedna prilika može potpuno promijeniti život…’

“Uvijek postoji doza straha, no sad sam u fazi kad se veselim prirodnom porođaju. Danas, srećom, postoji i takozvani francuski rez, koji za razliku od carskog nije toliko invazivan pa je bol manja, a oporavak brži. Koja god metoda bila, nadam se da će biti uspješna i da će sve dobro proći. Stoga se ne zamaramo ni spolom ni imenima. Vjerujem da ću biti opuštena i fleksibilna mama, jer mislim da nije dobro kad se roditelji prema djetetu odnose previše zaštitnički. Zezamo se da će biti matematičar na Tina, ali možda se odluči i za glumu, koja je moja velika ljubav. Vidjet ćemo hoće li prevladati znanost ili umjetnost”, kazala je.

Povratak na Net.hr