JIMMY PAGE

LEGENDARNI JIMMY PAGE PRISJETIO SE KONCERTA U ZAGREBU IZ 1998.: ‘Upoznao sam ljude koji su nedavno preživjeli rat i osjetio njihovu otvorenost’

Jimmyju je koncert u Domu sportova ostao u posebnom sjećanju, a predgrupa su im bile Gazde

Legendarni gitarist i osnivač kultnog banda Led Zeppelin Jimmy Page na svojoj se Facebook stranici prisjetio koncerta kojeg je s Robertom Plantom održao 21. veljače 1998. godine u zagrebačkom Domu sportova. Tako su naznačili početak svoje “The Mystic East” turneje.

“Na današnji dan 1998. godine Page i Plant započeli su turneju ‘The Mystic East’ ’98 u Zagrebu, Hrvatska.

Nikad prije nisam bio u Istočnoj Europi, a ovaj prvi posjet Hrvatskoj pružio mi je fascinantnu priliku da upoznam ljude koji su nedavno preživjeli rat i osjetim njihovu otvorenost i entuzijazam koji su se zaista pokazali na koncertu.


Vratili smo se svirati na isto to mjesto 12. studenog te godine, kada mi je djevojka, koju sam upoznao na prvom koncertu, postavila pitanje ‘Zašto ste se vratili? Nitko se ne vraća svirati drugi put!’. Odgovorio sam joj ‘Došlo je do produženog prekida!'”, napisao je Page uz crno-bijelu fotografiju na kojoj pozira s Robertom.

Jimmyju je koncert u Domu sportova ostao u posebnom sjećanju, a predgrupa su im bile Gazde. On i Robert održali su dodatni koncert na istom mjestu sredinom studenog 1998. godine. Njih dvojica često se preko društvenih mreža prisjećaju tih koncerata i fenomenalne atmosfere koja ih je očarala.

Povratak na Net.hr