PRAVILA CRKVE

KRALJICA NEĆE BITI NA HARRYJEVU VJENČANJU? Elizabeta II. bi mogla propustiti unukov veliki dan, evo zašto

Zaručnica princa Harryja od 2011. do 2013. je godine bila u braku s filmskim i televizijskim producentom Trevorom Engelsonom. Budući da je kraljica Elizabeta II. poglavarica Engleske crkve koja nije blagonaklona prema razvodima odnosno ne dopušta ponovna vjenčanja, pitanje je hoće li prisustvovati vjenčanju unuka.

Čitav svijet bruji o zarukama princa Harryja i američke glumice Meghan Markle. Kraljevska obitelj je objavila da će se par vjenčati u svibnju sljedeće godine, no mnogi se pitaju hoće li kraljica Elizabeta II. prisustvovati vjenčanju unuka.

Naime, zaručnica princa Harryja je od 2011. do 2013. godine bila u braku s filmskim i televizijskim producentom Trevorom Engelsonom. Budući da je kraljica Elizabeta II. poglavarica Engleske crkve koja nije blagonaklona prema razvodima odnosno ne dopušta ponovna vjenčanja, pitanje je hoće li prisustvovati ceremoniji.

Kraljice je iz tog razloga propustila vjenčanje svoga sina princa Charlesa i njegove odabranice Camille Parker Bowles koji su prije braka oboje već bili oženjeni. Par je stoga imao građansko vjenčanje u gradskoj vijećnici u dvorcu Windsor, nakon čega je blagoslovljen u kapeli sv. Jurja, u kojoj će se vjenčati Harry i Meghan.

“Ne mogu ići, moja mi pozicija to ne dozvoljava”, rekla je tada kraljica.

Ako i neće doći na vjenčanje, kraljica će zasigurno doći na svadbenu svečanost, kao što je to učinila i u Charlesovu slučaju.

Inače, spekuliralo se i hoće li Harry i Meghan uopće moći imati crkveno vjenčanje s obzirom na njen razvod, no zahvaljujući pravilu iz 2002., razvedene osobe mogu se vjenčati u Engleskoj crkvi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr