Potresan govor slavne glumice sve je ostavio bez teksta

Glumica Viola Davis, najpoznatija po ulozi u filmu Traffic te po seriji How to get away with murderer dobila je priznanje časopisa Variety za svoja humanitarna djela, a na domjenku je održala i potresan govor u kojem se prisjeća teškog djetinjstva.

Viola je na svečanosti priznala da je razlog zbog kojeg pomaže onima u potrebi da ‘samu sebe spasi’.

‘Nikada nisi prestar da bi imao sretno djetinjstvo. Iako imam mnoga lijepa sjećanja, moje djetinjstvo prošlo je u bijedi i siromaštvu’, rekla je glumica.

Davis je sudjelovala u kampanji koja podiže svijest o gladi i siromaštvu u SAD-u.

‘Sada plačem, a došla sam popiti puno šampanjca’, našalila se te ispričala detalje iz svog djetinjstva koje nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

‘Bila sam jedna od 17 milijuna djece u ovoj zemlji koji nisu znali kada će idući put jesti, a ja sam radila sve da dođem do hrane’, rekla je Davis.

‘Krala sam hranu, uskakala sam u kontejnere pune crve zbog hrane, sprijateljila sam se s ljudima za koje sam znala da imaju majke koje su kuhale tri obroka na dan. Žrtvovala sam djetinjstvo za hranu i odrasla sam u velikoj sramoti’, ispričala je Viola.

Glumica je odrasla na Rhode Islandu, gdje trenutno 30 % ljudi živi ispod granice siromaštva. Iako je podatak tragičan, našoj zemlji, na žalost, nije stran.

Povratak na Net.hr