POSLJEDNJE ZBOGOM

KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD LJUPKE DIMITROVSKE: ‘Bila sam klinka kad sam joj snimala prateće vokale…’

Legendarna pjevačica bivše Jugoslavije, Ljupka Dimitrovska, preminula je u 71. godini, a kolege se polako opraštaju od nje.

Iza Ljupke Dimitrovske ostala je bogata glazbena karijera za koju je djelomice zaslužan i njezin pokojni suprug, skladatelj Nikica Kalogjera.

ODLAZAK POPULARNE PJEVAČICE: Nakon kratke i teške bolesti preminula legendarna Ljupka Dimitrovska

Njezina posebnost – kako vokalna, tako i karakterna, nedostajat će i njezinim kolegama.

“Bila sam klinka kada sam snimala prateće vokale Ljupki Dimitrovskoj. O njezinoj popularnosti možda najbolje govori to što smo njezine pjesme snimali na desetak svjetskih jezika, toliko je bila voljena i tražena po SSSR-u, Mađarskoj, Istočnoj Njemačkoj”, rekla je pjevačica Ksenija Erker, a Zdenka Kovačiček dodala:

“Ljupka je sedamdesetih godina u Istočnoj Njemačkoj bila mega zvijezda, a ona i pokojni Šerfa bili su uvijek dobrodošli gosti u SSSR-u. Neke od njenih pjesama, poput Ta tvoja barka mala postale su ‘narodne’ koliko su bile i ostale popularne”.

“Bili smo glazbeni kolege, a zahvaljujući njezinom suprugu, pokojnom Nikici, s kojim sam bio veliki prijatelj, može se reći da smo bili i frendovi. Bila je specifična pjevačica, uvijek vesela i nasmijana kao osoba”, kaže Darko Diklić koji je bio prijatelj Ljupkina supruga.

“Bila je posebna. Imala je taj vječni osmijeh, a iza pomalo djetinjastog načina pjevanja veselih pjesmica krila se pjevačica sa sjajnim sluhom i savršenom intonacijom. Mnogo je nastupala po nama istočnim zemljama i tamo je bila velika, velika zvijezda”, rekao je Saša Zalepugin, televizijski urednik, piše Jutarnji list.

Vladimir Mihaljek, glazbeni menadžer, rekao je: “Ljupka i Šerfa bili su pozitivci, zvali smo ih pozitivnim duetom. Gdje god bi došli, sa sobom su nosili veselu energiju, smijeh i radost. Bez obzira na to što je Ljupka bila stvarno mega zvijezda, uvijek je ostala skromna, draga i pristojna dama”.

“Pjevna, nježna i simpatična, točno takva će mi Ljupka zauvijek ostati u sjećanju. Singlovi i albumi s pjesmama koju je za nju pisao pokojni suprug Nikica u zlatno doba diskografije bili su prodavani u velikoj nakladi, a mnogo je i koncertno nastupala. Bila je istinska pop-zvijezda”, rekao je o Ljupki direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac.

Povratak na Net.hr