JOŠ JE U BOLNICI

KIĆO SLABINAC LEŽI U BOLNICI U TEŠKOM STANJU: ‘Obitelj se već u par navrata pripremala za ono najgore’

Kićina obitelj, a posebice njegovi sinovi Pavao i Ivan, prolaze kroz jako teško emotivno razdoblje

Glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac (76) operiran je sredinom kolovoza u KBC-u Zagreb jer je imao ozbiljnu koronarnu bolest koja mu je zahvatila krvne žile. Liječnici su mu ugradili tri premosnice. Kićo je već dva i pol mjeseca u bolnici. Njegovi prijatelji otkrili su za Jutarnji list da mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

“Nije dobro. Taman kad pomisliš da je našem Kići krenulo nabolje, doznaš da se njegovo zdravlje opet pogoršalo. Situacija se mijenja svakih par dana. On se bori. On se ne da. Ali, nikako da dođe dan u kojem bismo svi mogli odahnuti i reći: najgore je prošlo”, rekli su za Jutarnji.

KIĆO SLABINAC OPERIRAN: Došlo je do komplikacija nakon operacije, ali nije životno ugrožen

Kiću je operirao glasoviti kardiokirurg, prof. dr. Hrvoje Gašparović, no unatoč uspješnom zahvatu njegov oporavak se zakomplicirao. Naime, rana na prsnom košu nije zarastala kako treba, pa je Kićo kašljao i pri tome su popucale žice koje su zatvarale tu kost.

Ne zna se kad će napustiti bolnicu

Slabinac je potom sediran lijekovima i stavljen na respirator kako bi se odmorio i kako bi njegova prsna kost zacijelila. Prof. dr. Gašparović rekao je tada kako bi Kićo već bio doma da nije bilo tih dodatnih problema. No, na žalost, još uvijek se ne zna kad će on napustiti bolnicu.

Žarko Bašić/PIXSELLFoto: Žarko Bašić/PIXSELL

“Tijekom boravka u bolnici Kićo je, nakon operacije, dobio bolničku infekciju. Uskoro nakon toga i upalu pluća. Kada se koliko-toliko oporavio od tih bolesti, ispostavilo se da mu se ponovo otvorila rana na prsima, a kada se to saniralo, opet je podlegao upalama”, rekli su njegovi prijatelji.

Kićina obitelj, a posebice njegovi sinovi Pavao (41) i Ivan (39), prolaze kroz jako teško emotivno razdoblje.

Njegovi najbliži proživljavaju dramu

“Zamislite kako je to kad ti tata već mjesecima leži u bolnici, pri čemu ga zbog epidemioloških mjera propisanih zbog koronavirusa ne možeš ni vidjeti, ni čuti, ni pogladiti ga po ruci, niti ga poljubiti. Kada je sve to krenulo Ivan, koji radi kao bolničar na Rebru, u par je navrata uspio vidjeti svog tatu, ali kako se korona razbuktala, sada i Ivan, poput svakog savjesnog medicinskog radnika, naravno, poštuje propise i ne želi i ne može svojim dolaskom u Kićinu bolničku sobu ugroziti ni svog tatu ni ostale bolesnike.

KRUNOSLAV KIĆO SLABINAC SE OPORAVLJA: ‘Skinut je s respiratora i izvan je životne opasnosti’

Kićini sinovi i svi Kićini najbliži sada proživljavaju dramu koju ne bi poželjeli ni najgorem neprijatelju. To je jedna ‘up’ i ‘down’ situacija koja naizgled nema kraja. Jer taman kad se njihovom tati stanje malo poboljša i kada oni odahnu, dođe neka loša vijest o Kićinom zdravlju. Obitelj se tijekom ova dva mjeseca već u par navrata pripremala i za ono najgore”, ispričali su pjevačevi prijatelji te su naglasili da su čuli kako mu je posljednjih dana bolje.

“Načuli smo da je ponovo pri svijesti, da može ponovo komunicirati očima i stiskom ruke… Govoriti još ne može zbog cjevčice u grlu, ali mu je stanje posljednjih nekoliko dana krenulo nabolje”.

Povratak na Net.hr