Hot

UŽIVAJU VELIKU POPULARNOST

KATE I WILLIAM SLAVE DESETU GODIŠNJICU BRAKA: ‘Oni su dosad najnormalnija obitelj unutar kraljevske obitelji’

Williama javnost cijeni mnogo više nego njegova oca Charlesa pa tako trećina ispitanika želi da William naslijedi kraljicu, a ne Charles

Sve popularniji princ William i Kate Middleton, na koje se sve više gleda kao na budućnost ostarjele britanske monarhije, slave u četvrtak desetgodišnjicu braka.

William (38), drugi u redu za nasljeđivanje britanske krune, vjenčao se s danas 39-godišnjom Kate u opatiji Westminster 29. travnja 2011., nakon sedmogodišnje veze koju su izgradili upoznavši se na škotskom sveučilištu St Andrews.

Roditelji su troje djece: princa Georgea (7 godina), princeze Charlotte (5) i trogodišnjeg princa Louisa.

Pošto su deset godina obavljali dužnosti kao vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, a te im je titule udijelila kraljica kada su sklopili brak, njih dvoje danas su među najcjenjenijim članovima institucije.

Obavljaju protokolarne obveze i karitativne dužnosti i vrlo su diskretni u pogledu svoje privatnosti. Ukratko, Kate i William moderno su lice kraljevske obitelji, kakvu utjelovljuje ponajprije kraljica Elizabeta II. (95 godina), te njezin sin, prijestolonasljednik Charles (72).

Kate i WilliamFoto: Profimedia

Njih su se dvoje savršeno uklopili u mantru “Never complain, never explain” (nikada se ne žali i ne objašnjavaj) u suprotnosti s turbulentnim parom, mlađim Williamovim bratom Harryjem i njegovom suprugom Meghan Markle koji su kritizirali britansku obitelj i optužili je za rasizam.

“Cambridgei su dosad najnormalnija obitelj unutar kraljevske obitelji i to je dobar znak za budućnost”, kaže stručnjakinja za monarhiju Penny Junor.

Napeti odnosi

Harry (36) i Meghan (39), otvorili su dušu u intervjuu poznatoj američkoj voditeljici razotkrivši javnosti napete odnosi unutar monarhije, posebice među poznatom četvorkom, Fab four kako mediji nazivaju dva brata i njihove  supruge.

Upozorili su da nisu imali podršku i optužili za rasizam jednog člana obitelji kojega nisu imenovali zbog čega je William branio instituciju kazavši da njegova obitelj “nije nimalo rasistička”.

Harry je ustvrdio da su William i njihov otac, princ Charles, “zarobljeni” kraljevskim konvencijama, a Meghan je optužila Kate da ju je rasplakala prije njezina vjenčanja 2018.

Takvim priznanjima Harry i Meghan nisu postali popularniji u Velikoj Britaniji gdje je javnost još čvršće stala uz jezgru, osobito nakon smrti princ Philipa.

Osobito aktivni ove godine, Cambridgei sada uživaju vrlo veliku popularnost, pokazuju ankete.

Williama javnost cijeni mnogo više nego njegova oca Charlesa pa tako trećina ispitanika želi da William naslijedi kraljicu, a ne Charles.

A Kate je treća najpopularnija osoba u obitelji i dvije trećine britanskih ispitanika ima o njoj pozitivno mišljenje, prema anketi instituta YouGov od utorka.

Mediji je obožavaju, a Kate je stekla hvalospjeve svojim dostojanstvenim ponašanjem i stilom na pogrebu princa Philipa 17. travnja u dvorcu Windsor.

Fotografija Kate s velom i crnom zaštitnom maskom, pogleda uprtog u objektiv obišla je svijet, pri čemu su je uspoređivali s pokojnom princezom Dianom, Williamovom majkom.

Penny Junor ne moće sakriti oduševljenje pa kaže “Mislim da je apsolutno izuzetna”, ona je “model buduće kraljice”. “Ima takav nastup, takvu eleganciju, ni u čemu ne zaostaje za Williamom”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr