Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

TRI, DVA, JEDAN-KUHAJ!

KANDIDATI NISU ZNALI PREPOZNATI S KOJIM MESOM PRIPREMAJU JELO: Dina i Franka najbolje su prošle u ne baš uspješnom danu

Kandidati su dobili zadatak da pripreme gulaš s janjetinom, a najvišu ocjenu su dobile Dina i Franka

U novom tjednu showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ kandidati ulaze u fazu koja se zove „točka pucanja“ – u toj fazi više nema timova i svatko kuha za sebe. Također, u toj fazi više nema mentora, sad će sva tri člana žirija biti na raspolaganju svim kandidatima. Prvi zadatak zove se „Jel’ kužiš?“, a kandidati će morati rekonstruirati jelo koje su vidjeli i probali u samo 30 sekundi. Za pripremu jela kandidati će imati 75 minuta, a djevojke, s obzirom da su pobijedile u dvoboju muškaraca i žena, imaju pravo zvati bilo kojeg člana žirija u pomoć. Kandidati su bili pod stresom jer uglavnom nisu uzeli sve namirnice potrebne za kuhanje, a riječ je o gulašu s janjetinom. S druge strane, većina kandidata nije uspjela prepoznati koji su sastojci u jelu, a veliki problem im je bio i napraviti posebne pljukance koji su u sredini imali rupu.

Dina i Franka dobile 18 bodova

Prvi su svoje jelo pred žiri donijeli Marko i Renato, koje je žiri odmah obavijestio da su dobili negativne bodove jer im radna jedinica nije bila čista. „Makaroni na iglu su jako delikatna stvar i teško ju je napraviti. Jako vam je masno jelo. Ja sam Slavonka i nemam problem s masti, ali ovo je zaista premasno“ komentirala je Željka njihovo jelo. „Nije ukusno jer masnoća dominira. Nije uspješno jelo“, bio je oštar Pažanin. Za svoj gulaš dečki su dobili 12 bodova. Dina i Franka zadovoljno su donijele jelo pred žiri. „Jedini problem ovog jela je umak. Morate razmišljati o tome. Gdje vam je šug?“ pitao je Pažanin, koji je u načelu bio jako zadovoljan dobivenim jelom.

„Što se tiče tijesta, brljale ste ga i mrljale“, komentirao je Špiček, no unatoč činjenici da nije bilo vina u jelu, djevojke su dobile dobrih 18 bodova. Sestre Štefica i Katica nisu bile sretne sa zadatkom, komentirale su da nikad nisu radile varivo s janjetinom. „Na oko ste dobili teksturu, ali je u okusu jelo puno drugačije od onog kakvo je trebalo biti“, rekla je Željka. Špiček nije bio zadovoljan s tjesteninom, koja je ostala tvrda, a Pažanin je pohvalio kako su obradile janjetinu. Za svoje jelo dobile su 15 bodova.

Ostali se nisu proslavili

Karmen i Marina zadovoljne su kako su pripremile jelo iako dobar dio vremena nisu znale da rade s janjetinom. „Što se tiče šuga, boja i tekstura su fantastični. Ali sve drugo je problem. Od tjestenine, do začina i mesa“ rekao je Pažanin. Njihov zbroj ocjena bio je 15. Ana i Katarina dobile su komentar da im nedostaje umaka u jelu, nisu pogodile ni začine, a ni tjestenina nije imala oblik koji je bio zadan. Djevojke su za svoje jelo dobile svega devet bodova. Alen i Dino zadnji su išli pred žiri. „Što vam se dogodilo s tjesteninom? Nejestiva je“, komentirao je Pažanin nimalo oduševljen jelom na stolu.

„Fali umaka, fali šušta i sve je jako tvrdo“ bila je odrješita Željka. Njihova kulinarska vještina ocijenjena je s 9 bodova, no dobili su bod više jer su jedini koristili muškatni oraščić i cimet. „Nismo zadovoljni s ocjenama, ali nismo zadovoljni ni s jelom koje smo pripremili“, komentirao je Alen na kraju. Hoće li drugi dan ovog tjedna biti uspješniji, gledatelji RTL-a doznat će u utorak u 21:15!

Povratak na Net.hr