Hot

TUŽNA VIJEST

IZNENADA PREMINULA GLUMICA KOJA SE PROSLAVILA ULOGOM MARIJE U ‘ŽIKINOJ DINASTIJI’: Umrla je u Ateni gdje je živjela posljednjih godina

Glumica je ulogu Marije dobila s 13 godina, a trebala je glumiti u novom nastavku ‘Žikine dinastije’ čije je snimanje najavljeno ljetos

U 57. godini života u ponedjeljak je iznenada preminula glumica Rialda Kadrić, najpoznatija po ulozi Marije u ‘Žikinoj dinastiji’.

Umrla je u Ateni gdje je živjela posljednjih godina, potvrdio je njezin prijatelj za Kurir. Vijest je potvrdio i jedan od producenata nastavka ‘Žikine dinastije’ u kojem se Rialda trebala pojaviti.

KULTNU ‘ŽIKINU DINASTIJU’ SVI SU VOLJELI: Ovo su detalji koje možda niste znali o legendarnom filmu

“Iz naših života otišla je sinoć Rialda Šebek (1963-2021), glumica i psihoanalitičarka, draga drugarica. Rasplakao sam se poslije ne znam ni ja kolikog vremena — sva kriza i depresija oko korone i osobnog života u doba ove društvene kuge nije mi dala povod da stupim u kontakt sa svojom tugom jer pokušavam biti jak i preživjeti. Rialdina smrt je to učinila. Neočekivano, prebrzo. Ljudi imaju tendenciju da misle da nitko blizak nikada neće otići, makar ne naglo, jer to je najteže, kada izgubimo nekog bez nagovještaja, bez prilike da se rastanemo, bez riječi. Kada je rez života tišina”, napisao je njezin prijatelj Dušan na Facebooku.

Screenshot/YouTubeFoto: Screenshot/YouTube

Ulogu Marije u jednom od najpopularnijih filmskih serijala na ovim prostorima dobila je s 13 godina. Ipak, tvrdila je kako ju slava u adolescenciji nije usrećila. “Popularnost u pubertetu može donijeti i usamljenost. Kad prođete pokraj kina i vidite kolegu iz razreda kako kupuje karte za film u kojem glumite, radije biste da se ne sretnete tako”, rekla je Rialda jednom prilikom.

Prije nekoliko godina otkrila je i da joj je prvi poljubac u životu bio u filmu. “Imala sam trinaest godina kada sam glumila. Nekako sam izašla na kraj sa tim. Prvi put sam se u životu poljubila pred filmskim kamerama. To mi je bio prvi pravi poljubac”, kazala je.

Mariju je glumila još sedam puta, a nakon snimanja ‘Druge Žikine dinastije’ 1986. preselila se u London. Napustila je Beograd misleći kako će to biti samo privremeno, no nakon obiteljske tragedije ostala je u Londonu i pokušala izgraditi bolji život.

“Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. siječnja 1991. godine, kada je počeo rat u Zaljevu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sjedila sam u stanu u Londonu, gledala vijesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vijest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat u bivšoj Jugoslaviji širio se cijelom zemljom, odlučila sam se vratiti u London i tamo započeti neki novi život”, izjavila je Rialda.

Povratak na Net.hr