OPTUŽBE ZA ZLOSTAVLJANJE

IZLAZE DOSAD NEVIĐENE SNIMKE: Kći Woodyja Allena iznosi mučne detalje o ocu: ‘Rekao mi je – ne miči se, moram to učiniti…’

Videe je snimila Allenova bivša partnerica Mia Farrow koja je s njim bila u vezi šest godina

Na HBO-u se 21. veljače premijerno prikazuje film “Allen v Farrow” koji govori o suđenju redatelju Woodyju Allenu koji je suočen s optužbama da je zlostavljao svoju usvojenu kćer. Film je snimljen u tajnosti tijekom posljednje tri godine i sadrži snimke koje nikad nisu izašle u javnost i na kojima ga njegova tada sedmogodišnja kćer Dylan Farrow optužuje za zlostavljanje, piše perezhilton.

Video je snimila Allenova bivša partnerica Mia Farrow koja je sa slavnim redateljem bila u vezi šest godina. Dylan su usvojili kao bebu 1985. godine. U to je vrijeme Soon-Yi Previn, koju je Mia usvojila sa svojim bivšim suprugom Andreom Previnom, imala osam godina. Mia tvrdi da je Allen rekao da bi trebali usvojiti “slatku plavokosu djevojčicu”.

OSOBLJE IZDAVAČKE KUĆE PROSVJEDOVALO PROTIV IZLASKA MEMOARA WOODYJA ALLENA: ‘Duboko su uznemirujući i činjenično netočni…’

‘Uvijek sam bila njegova mala djevojčica’

Mia je 1992. godine otkrila da je Allen imao aferu sa Soon-Yi koja je tada imala 21 godinu. Kako se navodi u dokumentu, njihova veza započela je kad je ona još bila srednjoškolka.

Dylan u filmu tvrdi da je uvijek bila “tatina djevojčica”, posebno nakon rođenja njezina brata Ronana Farrowa.

“Allen mi je usadio ideju da je Mia više Ronanov roditelj, a on više moj roditelj”, rekla je u dokumentarcu. Dylan opisuje kako joj je Allen kao mlađoj poklanjao posebnu pažnju, no sada na njegovu naklonost gleda drugačije.

“Uvijek sam bila u njegovim kandžama. Uvijek me lovio”, kazala je.

TEŠKI DANI ZA WOODYJA ALLENA: Slavnom redatelju u SAD-u okreću leđa, nitko više ne želi surađivati s njim

Uznemirujuće scene

Članovi obitelji u filmu govore da se Dylan počela skrivati od Allena. Zaključavala bi se u kupaonicu kad bi on došao kući.

Dylan se u dokumentarcu prisjeća Allenova nasilničkog ponašanja.

“Sjećam se da sam sjedila na rubu njegova kreveta na kojemu su bile satenske plahte. Bilo je svjetlo. Sjećam se kako sam s njim legla u krevet”, kazala je Dylan.

Mia je ispričala da je i sama vidjela slične scene i da se uvijek osjećala nelagodno u vezi njih. “Ušla bih u sobu i ona bi bila u njegovu krevetu u donjem rublju. Ponekad bi kleknuo pred nju ili sjeo pored nje i stavio joj lice u krilo. To sam nekoliko puta vidjela”, prisjetila se Mia.

Dylanina sestra Tisa Farrow prisjetila se kako je Allen nanosio kremu za sunčanje na Dylan, a njegova je ruka pritom išla sve do donjeg dijela njezinih leđa gdje se zadržala.

Svi ti incidenti samo su uvod u događaje o kojima se u Hollywoodu raspravljalo posljednjih 30 godina.

O incidentima progovorila i u pismu

U filmu se spominje i događaj iz kolovoza 1992. godine kada je Allen došao u kuću u Connecticutu dok je Mia bila vani. Svjedoci tvrde da su u Allen i Dylan tada “nestali” na 20 minuta. Sutradan je obiteljski prijatelj Casey Pascal rekao Miji da je dadilja vidjela Dylan na kauču, a Allen je navodno klečao s glavom u njezinom krilu.

Tada je Mia uzela kameru i snimila Dylan kako opisuje incidente. Čini se da u dokumentarcu opisuje dva odvojena događaja, jedan na kauču i drugi na tavanu. “Dodirnuo je moja intimna mjesta i disao mi po nozi. U jednom trenutku me tako jako stisnuo da nisam mogla disati”, prisjetila se Dylan.  U drugom video Dylan opisuje incident kad ju je Allen odveo na tavan. “Ušli smo u potkrovlje. Tada mi je počeo govoriti čudne stvari. Stao je iza mene i počeo me dodirivati po intimnim mjestima”, rekla je.

“Hoćeš li mi reći što ti je tata rekao dok ste bili na tavanu?”, pitala ju je Mia. Dylan je kazala da joj je otac rekao: “Ne miči se. Moram to učiniti. Ako ostaneš mirna, možemo otići u Pariz”. “Nisam željela da to radi. Nije mi se svidjelo. Ne želim razgovarati o tome”, rekla je Dyan Miji.

Dylan je kao odrasla napisala otvoreno pismo koje je objavljeno u New York Timesu 2014. godine i u kojemu je optužila Allena. “Ja sam ona djevojčica na snimci. To je vrlo ranjiv dio mene. Bila sam jako povrijeđena. Ta djevojčica je puna boli”, kazala je Dylan.

Allen već godinama demantira optužbe o zlostavljanju. Međutim, prilično otvoreno govori o svojoj vezi s Mijinom usvojenom kćeri Soon-Yi s kojom se oženio 1997. godine.

Povratak na Net.hr