SVE VEĆI KRUG

I CARA DELEVINGNE PODIJELILA PRIČU O LJIGAVOM WEINSTEINU: ‘Pokušao me nagovoriti na seks u troje sa ženom’

Supermodel i glumica Cara Delevingne na svojem je Instagramu objavila status u kojem je podijelila i svoju neugodnu priču o susretu s producentom Harveyjem Weinsteinom.

U statusu je pozvala i druge žene da se ne srame neugodnih iskustava nego ih podijele kako se žrtve ne bi osjećale usamljeno. Napisala je: ‘Kada sam prvi put počela raditi kao glumica, Harvey Weinstein me nazvao i pitao jesam li spavala sa ženama s kojima sam viđena u medijima. Bio je to jako čudan i neugodan razgovor… nisam mu odgovorila na niti jedno pitanje i pokušavala skratiti razgovor, no prije nego sam stigla spustiti slušalicu, upozorio me da nikada neću dobiti ulogu hetero žene niti uspjeti u Hollywoodu ako sam lezbijka ili odlučim biti sa ženom, pogotovo u javnosti.

Godinu ili dvije kasnije sam se išla naći s jednim redateljem u predvorju hotela, a nakon što je redatelj napustio sastanak, Weinstein me zamolio da ostanem popričati s njim. Čim je redatelj otišao, Weinstein se počeo hvaliti s kojim je sve poznatim glumicama spavao i od njih napravio zvijezde. Tada me pozvao u svoju sobu. Odmah sam odbila i pitala njegovu asistenticu je li mi auto ispred hotela. Rekla mi je da nije i da neće biti još neko vrijeme te da trebam otići s njim u sobu.

U tom sam se trenutku osjećala potpuno bespomoćno i zastrašeno, ali se nisam htjela tako ponašati nadajući se da sam možda krivo procijenila situaciju. Kada sam došla do njegove sobe, laknulo mi je što je tamo bila još jedna žena i odmah sam se osjećala sigurnije. Tražio nas je da se poljubimo, a ona mu se počela nekako umiljavati. Odmah sam ustala i pitala ga je li svjestan da znam i pjevati.

Počela sam pjevati… mislila sam da će to popraviti situaciju… učiniti je više profesionalnom… kao audiciju… bila sam užasno nervozna. Nakon pjevanja sam ponovila da moram ići. Otpratio me do vrata i stao ispred njih i pokušao me poljubiti u usta. Uspjela sam ga zaustaviti i otići iz sobe. Svejedno sam dobila ulogu u filmu i uvijek sam mislila da je to zbog toga što se dogodilo.

Od tada me peče savjest što sam dobila ulogu, osjećala sam se kao da je nisam zaslužila, osjećala sam krivnju što nisam progovorila o svemu. Osjećala sam se kao da sam nešto krivo napravila, nisam htjela povrijediti njegovu obitelj… Također sam bila prestravljena da se takve stvari događaju tolikom broju žena, ali nitko ne govori ništa zbog straha.’

When I first started to work as an actress, i was working on a film and I received a call from‎ Harvey Weinstein asking if I had slept with any of the women I was seen out with in the media. It was a very odd and uncomfortable call….i answered none of his questions and hurried off the phone but before I hung up, he said to me that If I was gay or decided to be with a woman especially in public that I'd never get the role of a straight woman or make it as an actress in Hollywood. A year or two later, I went to a meeting with him in the lobby of a hotel with a director about an upcoming film. The director left the meeting and Harvey asked me to stay and chat with him. As soon as we were alone he began to brag about all the actresses he had slept with and how he had made their careers and spoke about other inappropriate things of a sexual nature. He then invited me to his room. I quickly declined and asked his assistant if my car was outside. She said it wasn't and wouldn't be for a bit and I should go to his room. At that moment I felt very powerless and scared but didn't want to act that way hoping that I was wrong about the situation. When I arrived I was relieved to find another woman in his room and thought immediately I was safe. He asked us to kiss and she began some sort of advances upon his direction. I swiftly got up and asked him if he knew that I could sing. And I began to sing….i thought it would make the situation better….more professional….like an audition….i was so nervous. After singing I said again that I had to leave. He walked me to the door and stood in front of it and tried to kiss me on the lips. I stopped him and managed to get out of the room. I still got the part for the film and always thought that he gave it to me because of what happened. Since then I felt awful that I did the movie. I felt like I didn't deserve the part. I was so hesitant about speaking out….I didn't want to hurt his family. I felt guilty as if I did something wrong. I was also terrified that this sort of thing had happened to so many women I know but no one had said anything because of fear.

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

Povratak na Net.hr