KRAH MOGULA

HARVEY WEINSTEIN SE RAZVEO: Osramoćeni filmaš bivšoj supruzi mora isplatiti 124 milijuna kuna, uzela mu je i djecu

Nakon što je oko njega buknuo seks-skandal, filmskog producenta je napustila supruga. Sada su i službeno razvedeni.

Harvey Weinstein i Georgina Chapman su ovog tjedna potpisali papire za razvod, za koji je modna dizajnerica podnijela zahtjev nakon što je u medijima odjeknuo seks-skandal u kojem je filmski producent imao glavnu ulogu.

Chapman je napustila Weinsteina još u listopadu, odmah nakon što je New York Times objavio reportažu u kojoj su ga deseci žena optužili za seksualno napastovanje i silovanje. Sada već bivši supružnici uvjete razvoda su dogovorili malo prije nego što su trebali proslaviti desetu godišnjicu braka.

Harvey Weinstein i Georgina ChapmanFoto: AFP

U pregovorima im je uvelike pomogao predbračni ugovor koji su potpisali. Imovina nekad slavnog filmaša se procjenjuje na oko dvije milijarde kuna, dok je dizajnerica teška oko 117 milijuna. Prema ugovoru, Weinstein bivšoj supruzi mora isplatiti oko 124 milijuna kuna. Problem prilikom dogovora nastao je oko zajedničkih nekretnina, a skrbništvo nad njihovo dvoje djece, Indije Pearl (7) i Dashiella (4), dobila je Georgina.

Loš publicitet uništava Chapmanin brend

Marchesa loungewear ;) #marchesa #lounge

A post shared by Georgina Chapman (@georginachapmanmarchesa) on

“Zgrožena sam i osramoćena. Osim što cijeoi slučaj utječe na mene i moju obitelj, ugrožava i moj modni brend Marchesa koji su prije voljele mnoge glumice”, izjavila je Chapman.

Naime, otkako je priča o Weinsteinovom neprimjerenom ponašanju izašla u javnost, mnoge su zvijezde odlučile da više neće nositi haljine brenda njegove supruge, pogotovo zato što su izvori za razne američke medije govorili kako je dizajnerica znala da maltretira svoje kolegice i suradnice, no šutke je pristajala na to zbog vlastite koristi.

Denim days #denim #NYC

A post shared by Georgina Chapman (@georginachapmanmarchesa) on

Weinstein je rekao da su on i Georgina “danima razgovarali o tome što je najbolje za njihovu obitelj”.

“Georginina odluka je da se rastanemo. Volim je više od svega i poštujem njezinu želju”, rekao je osramoćeni producent.

Povratak na Net.hr