JEDINSTVEN SLUČAJ

HARRY I MEGHAN POČINJU UVIĐATI ŠTO ZNAČI OKRENUTI LEĐA KRALJEVSKOJ OBITELJI: Službeno kanadsko osiguranje neće ih više štititi

Par će dio godine boraviti u Kanadi, a dio u Velikoj Britaniji nakon što se okonča zamršen proces njihova izlaska iz britanskih kraljevskih institucija

Princ Harry i njegova supruga Meghan izgubit će službeno kanadsko osiguranje kada idući mjesec prestanu biti ‘stariji članovi’ kraljevske obitelji, objavila je vlada te zemlje.

Kanadska policija posljednjih je nekoliko mjeseci ‘pokrivala’ sigurnosne aranžmane para, točnije dok su ondje provodili odmor i kada su povremeno boravili u toj zemlji.

HARRY I MEGHAN IZNENADILI SVIJET: Objavili su suradnju s velikom rock zvijezdom

No jednom kada započnu s novim poglavljem u svojim životima 31. ožujka, to će završiti, stoji u priopćenju kanadskih vlasti.

Niz okolnosti bez presedana

“Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, koji su neko vrijeme proveli u Kanadi, za našu su vladu predstavljali jedinstven slučaj i niz okolnosti bez presedana”, stoji u vladinu priopćenju.

KATE MIDDLETON JE TRUDNA? NAVODNO NOSI BLIZANCE: William strahuje za njezin život; ‘Protrnuo je od straha’

“Kraljevska kanadska policija od samog je početka surađivala s kolegama iz Velike Britanije. S obzirom na to da se vojvoda i vojvotkinja trenutačno ‘vode’ kao međunarodno zaštićene osobe, Kanada ima obvezu po potrebi im zajamčiti sigurnost.”

“Kraljevska kanadska policija pomaže gradskoj policiji u poslovima osiguranja vojvode i vojvotkinje tijekom njihovih povremenih boravaka u Kanadi od studenoga 2019. Ta će pomoć prestati u narednim tjednima, u skladu s promjenom njihova statusa”, stoji u priopćenju.

Par će dio godine boraviti u Kanadi, a dio u Velikoj Britaniji nakon što se okonča zamršen proces njihova izlaska iz britanskih kraljevskih institucija.

Povratak na Net.hr