POZADINA PRIČE

GLUMICA ŠOKIRALA PRIZNANJEM: ‘Scena silovanja u mom filmu je stvarna. I mene je napao Harvey Weinstein’

Šokantna scena iz filma koji je napisala i režirala talijanska glumica Asia Argento navodno prikazuje trenutak kada ju je Harvey Weinstein silovao u sobi Hotela Du Cap-Eden-Roc na Miramaxovoj zabavi 1997. godine.

Talijanska glumica Asia Argento je otkrila pozadinu priče o filmskoj sceni koju je snimila i režirala 1999. godine, a u kojoj filmski producent napadne mladu glumicu. Argento tvrdi da je scena iz filma Scarlet Diva (Porno diva) napisana prema istinitom događaju, odnosno da pokazuje što se dogodilo 1997. godine u hotelskoj sobi između nje i Harveyja Weinsteina.

SAV UŽAS I LICEMJERJE HOLLYWOODA: Weinstein je rutinski silovao mlade glumice, procurile gadosti koje im je priuštio

“Napisala sam i režirala ovu scenu 1999. godine. Weinstein”, napisala je talijanska zvijezda uz videoscene koje je objavila na Twitteru nakon što je New York Times objavio reportažu u kojoj tvrdi da ju je silovao.

U filmu glumica Anna, koju je utjelovila sama Argento, dolazi u hotel na navodnu zabavu, no tamo nije bilo nikoga osim filmskog producenta koji od nje traži da ga izmasira. Anna sjedne na krevet i masira producenta, koji joj zatim kaže da ga poljubi u prsa, a trenutak kasnije je napadne.

Žene su znale da je riječ o Weinsteinu

Argento je za New York Times rekla da su neke žene prepoznale Weinsteina u toj sceni.

“Pitale su me je li riječ o njemu u toj sceni jer im se dogodio sličan scenarij”, rekla je Argento. Dodala je i da se sam Weinstein prepoznao.

“Ha-ha, jako smiješno”, rekao joj je nakon što je pogledao film te dodao da mu je “žao zbog toga”, ispričala je.

Argento je rekla i koja je glavna razlika između scene iz filma i onoga što se dogodilo u stvarnosti.

“U filmu sam pobjegla. U stvarnosti nije bilo tako”, rekla je.

Ispričala je da ju je glumac bez njenog pristanka počeo oralno zadovoljavati, a ona nije mogla pobjeći jer je bila mnogo slabija od njega.

“Nije želio stati. To je bila noćna mora”, ispričala je te dodala da mu je, kada je sve bilo gotovo, rekla: “Ja nisam kurva.” On se na to nasmijao.

Bojala se za svoju karijeru

Glumica kaže da ju je Weinstein nakon napada nekoliko mjeseci pokušavao kontaktirati te joj obećavao skupe poklone. Nakon nekog vremena se zbližila s njim te su počeli i poslovno surađivati.

“Godine 1999. je izlazio moj film B. Monkey. Bojala sam se da će mi Weinstein uništiti karijeru budem li mu se opirala”, rekla je Argento.

Mnoge su glumice javno istupile i priznale da ih je Weinstein napao. Među njima su se našle Gwyneth Paltrow i Angelina Jolie koje su otkrile da je Weinstein nasrnuo na njih.

“Imala sam loše iskustvo s Harveyjem Weinsteinom u mladosti i zbog toga nikad više nisam htjela surađivati s njim. Njegov odnos prema ženama je neprihvatljiv u bilo kojoj profesiji, u bilo kojoj zemlji”, rekla je Jolie za NY Times.

Paltrow ima sličnu priču.

“Bila sam klinka, potpisala sam ugovor i bila sam prestravljena”, govori glumica, priznajući da ju je zlostavljao producent koji ju je u mnogočemu lansirao među zvijezde. Ipak, oduprla se njegovim nasrtajima. Kasnije se povjerila svom tadašnjem dečku Bradu Pittu. Glumac se suočio s producentom, a Weinstein je ubrzo potom prijetio Paltrow da nikome ne govori o njegovim nasrtajima.

“Mislila sam da će me otpustiti”, prisjeća se Paltrow.

Glumice Rosanna Arquette i Mira Sorvino su također otkrile da je holivudski mogul nasrtao na njih, no uspjele su se obraniti. Priznale su da su nakon toga njihove karijere počele patiti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr