Gdje su završile i kako danas izgledaju zvijezde serije Beverly Hills?

Nekad najpopularnija teen serija na TV-u, Beverly Hills 90210, nije iznjedrila niti jednu pravu glumačku zvijezdu, ali zato Brendu, Brandona, Kelly, Donnu i Dylana nećemo lako zaboraviti, a što danas rade i kako izgledaju, pročitajte u nastavku.

Shannen Doherty (Brenda Walsh)

Iako nikada nije potvrđeno, pisalo se da je Shannen dobila ‘nogu’ nakon 4. sezone i to zbog nesnosnog ponašanja na setu serije, gdje se uspjela zaratiti sa svima, a o njenom je bahatom ponašanju pisao i Jason Priestley (Brandon Walsh) u svojim memoarima.

Shennen je nastavila svoju karijeru na TV-u, od kojih je najpoznatija serija Čarobnice. Doherty je bila voditeljica kratkovječnog reality showa Scare Tactics, a nakon toga, 2006. imala je vlastiti reality ‘Breaking up with Shannen Doherty’ u kojem je pomagala parovima da prekinu.

S kolegicom Holly Combs, Shannen je u srpnju ove godine krenula sa snimanjem reality showa ‘Off the Map with Shannen & Holly’ u kojem djevojku putuju kroz djelove Amerike.

Jason Priestley (Brendon Walsh)

Nakon Beverly Hills, Jason se nastavio baviti režijom i glumom, većinom na malim ekranima, a najzamjećenije uloge su mu one u HBO-ovoj seriji ‘Call Me Fitz’ te u znanstveno-fantastičnoj seriji ‘Haven’.

Jason se bavio i automobilističkim utrkama, sve dok 2002. nije doživio kada se pri velikoj brzini autom zabio u zid.

Jason je nedavno zadobio pažnju medija zbog svojih memoara, u kojima opisuje kako su izgledali dani snimanja Beverly Hillsa, ali i zato što se prisjetio dana kada je sobu djelio s Bradom Pittom.

U memoarima je progovorio i o uhićenju zbog vožnje u pijanom stanju, zbog čega je proveo i nekoliko dana u zatvoru.
Priestly je oženjen s make-up umjetnicom Naomi Lowde, s kojom ima dvoje djece.

//www.youtube.com/embed/3SxFhV9qJcg

Jennie Garth (Kelly Taylor)

Nakon što je dugi niz godina bila Kelly Taylor, Jennie Garth se nastavila baviti glumom i to većinom na malim ekranima.

Jenniena najzamjećenija uloga nakon Beverly Hilla bila je u seriji ‘What I like about you’ s Amandom Bynes, a imala je i kratki izlet u reality vode s vlastitom emisijom ‘Jennie Garth: A Little Bit Country’.

Nakon medijski popraćenog razvoda od muža s kojim je bila u braku 11 godina, Petera Facinellija, Garth je napisala memoare ‘Deep Throughts from a Hollywood Blonde’, a bila je i natjecateljica u ‘Plesu sa zvijezdama’.

Jennie je, također, imala jednu od ključnih uloga u pokretanju ‘renoviranih’ verzija Beverly Hillsa, Melrose Place i 90210, u kojima se pojavljivao i popularan lik Kelly. Jennie se nedavno udružila s prijateljicom i kolegicom Tori Spelling za sit-com ‘Mystery girls’.

Tori Spelling (Donna Martin)

Kći autora i producenta Beverly Hillsa, Aarona Spellinga, Tori se nakon Beverly Hillsa zadržala na TV-u. Nakon filmova namijenjenim malim ekranima, Tori si je nanovo stvorila ime zbog brojnih reality emisija o svojom bračnom životu s Deanom McDermottom.

Posljednji reality projekt, naziva ‘True Tori’, bavio se Deanovim preljubom i njezinim nošenjem s problemima u braku.

Nakon što se svakodnevno pojavljivala u tabloidima zbog svoje emisije, Tori je pokrenula zajednički projekt s kolegicom Jennie Garth.

//www.youtube.com/embed/cGVg2GGWubE

Ian Ziering (Steve Sanders)

Nakon što je proveo deseti godina glumeći Stevea, Ian se bacio na serije i filmova, ali i na režiju. Iak je snimio kratki film ‘Stripping Down’, kojim si je zaradio nagradu publike na nezavisnom filmskom festivalu u Monacu.

Ian je podario i glas mišu Vinnie u crtanoj seriji ‘Biker Mice from Mars’, ali najupočatljivija uloga mu je u satiričnom TV filmu ‘Sharkado’.

Ian je također i pjevač benda Golden Ziering, a tijekom ljeta prošle godine bio je dio popularnih muških stripera ‘Chippendales’, u kojima je sudjelovao ga zvjezdani gost.

Brian Austin Green (David Silver)

Nakon Beverly Hillsa, Brian je glumio u popularnim serijama ‘Smallville’, ‘Očajne kućanice’, ‘Terminator: The Sarah Connor chronicles’. Brian se nakon Beverly Hillsa također okuša u glazbi i to kao reper, a uspio je izdati samo jedan album.

Na setu sit-coma ‘Hope and Faith’ u kojem je imao gostujućuju ulogu, upoznao je Megan Fox, s kojom je iste godine završio u vezi. Danas je u braku s lijepom glumicom, s njom ima jedno dijete, a zajedno odgajaju i njegovo dvoje djece iz prošlog braka.

Tiffani Thiessen (Valire Malone)

Glumica Tiffani, koja je prije Beverly Hillsa bila poznata po ulozi u teen seriji ‘Saved by the bell’, svoju je karijeru ‘obnovila’ u seriji ‘White Collar’, koja se prikazivala do siječnja ove godine.

Osim što je snimila i hrpu filmova poput ‘Od sumraka do zore 2’, Love Stinks (1999) i ‘The Ladies Man’ (2000), Tiffani je snimila i video za humorističnu stranicu ‘Funny or Die’, koji je nastao kao odgovor fanova serije ‘Saved by the bell’ za ponovnim okupljanjem ekipe.

U ožujku ove godine, Cooking Channel počeo je prikazivati njenu kulinarsku emisiju ‘Dinner at Tiffani’s’.

Luke Perry (Dylan McKay)

Luke je napustio Beverly Hills 1995. zbog ozbiljnijih uloga, no tri godine se vratio u seriju zbog financijskih razloga. No, u tom periodu glumio je u TV filmovima te se pojavio i u kultnom filmu Luca Bessona ‘Peti Element’.

Jedna od najupečatljivijih njegovih uloga su one u humorističnoj seriji Community te u HBO-ovoj zatvorskoj dramskoj seriji ‘Oz’.

Iako mu je bilo ponuđeno, Luke se odbio vratiti u spin-off Beverly Hillsa, 90210.

//www.youtube.com/embed/f0JMSEjnb08

Gabrielle Carteris (Andrea Zuckerman)

Gabrielle, poznata i kao najstarija članica glumačke ekipe Beverly Hillsa, imala je 29 godina kada je utjelovila 16-godišnju Andreu. Seriju je napustila 1995. da bi se posvetila svojem talk showu ‘Gabrielle’, koji je izdržao samo jednu sezonu.

Nakon toga, glumica se posvetila davanju glasova za video igrice i crtiće, uz pokoju ulogu u TV filmu ili seriji. Gabrielle je tako glumila u serijama poput ‘NYPD Blue’, ‘JAG’ i ‘Criminal Minds’.

Carteris je svoj glas posudila i Motoroli za njihovu verziju Iphoneove ‘asistentice Siri, zvanu Mya.

Gabrielle je i potpredsjednica organizacije televizijskih glumaca SAG-AFTRA.

Povratak na Net.hr