ADIO, SMOKI

[FOTO] OPROŠTAJ OD LJUBIŠE SAMARDŽIĆA: Predsjednik Vučić mu poslao vijenac s porukom ‘Velikanu srpskog glumišta’

Samardžić je umro 8. rujna u 81. godini poslije teške bolesti, a iza njega je ostalo na stotine uloga na filmu i u brojnim televizisjkim serijama.

Legenda jugoslavenskog i srpskog glumišta, redatelj i producent Ljubiša Samardžić Smoki ispraćen je u četvrtak u Beogradu gdje se, uz članove obitelji, nekoliko stotina kolega, prijatelja i poštovalaca okupilo na novom groblju odajući mu posljednje poštovanje.

Samardžić je preminuo 8. rujna u 81. godini poslije teške bolesti, a iza njega je ostalo na stotine uloga na filmu i u brojnim televizijskim serijama.

U dugom mimohodu ispred kapele na novom groblju, poštovanje Samardžiću odavali su kolege glumci, redatelji, filmski i televizijski djelatnici, prijatelji, među kojima Ljiljana Blagojević, Voja Brajović, Puriša Đorđević, Slobodan Šijan, Jugoslav Pantelić, a vijenac s porukom “Velikanu srpskog glumišta” poslao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ispraćaj za kremaciju pratila je i čuvena pjesma A sad adio iz kultne televizijske serije Vruć vjetar u kojoj je Ljubiša  glumio glavnu ulogu, a nakon ispraćaja komemorativni skup bit će održan u Jugoslavenskoj kinoteci.

Povratak na Net.hr