Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

KATARINA ČUBELA

FOOD BLOGERICA STIŽE U VEČERU ZA 5 NA SELU: Kandidati će na jednu stvar morati posebno paziti: ‘To mi je jako važno jer odaje prvi dojam o domaćinu’

Katarina Čubela jedna je od kandidatkinja nove sezone kulinarskog showa ‘Večera za 5 na selu’

Katarina Čubela, mlada entuzijastica i food blogerica, u intervjuu za RTL otkrila je kad je spoznala svoju strast prema kuhanju, želi li se možda brendirati kroz show te planira li graditi karijeru u kulinarstvu.

“Ne smatram sebe food blogericom jer sam tek nedavno počela voditi Instagram stranicu na kojoj objavljujem fotografije i recepte pripremljenih jela. Kroz kuhanje, osmišljavanje novih ideja i dekoriranje mogu iskazati svoju kreativnost, i to me uistinu ispunjava. Oduvijek mi se sviđao ‘posao’ food blogera i onoga što sa sobom nosi, a vrijeme će pokazati kamo će me moj trenutni angažman odvesti, tek sam na početku”, objašnjava skromno Katarina, no samo jedan pogled na njezin profil na Instagramu – pokazat će vam koliko je posvećena svojim strastima.

View this post on Instagram

🍊ORANGE LAVA CAKE🍊 _________________________________________ Ne znam za vas, ali mene uvijek inspiracija uhvati u kasnim noćnim satima. Iz svega toga  je proizašao Lava cake u kalupu od naranče. Za pripremu ovog deserta potrebno je svega 5 namirica koje svi imamo kod  kuće, a gotov je za 20 minuta. Tako da ukoliko vam dolaze neplanirani gosti ili želite nekoga iznenaditi, mislim da nema boljeg načina od ovoga. Savršeni spoj čokolade i naranče zadovoljit će sva nepca. Još bolje je to što nakon serviranog kolača ne morate prati suđe, već ostatak narančine kore bacite u otpad i dobili ste spoj ugodnog i korisnog. Šalu na stranu, kalup od naranče daje primamljiviji izgled kolaču i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 🍊🍫🍮 _________________________________________ 👩🏽‍🍳Sastojci: °150g šećera °50ml cijeđene naranče °3 jaja °150g tamne čokolade °150ml otopljenog maslaca °100g brašna °5 naranči _________________________________________ ℹ️Priprema: 1. Izdubiti naranče kako bi dobili kalup za lava cake te čačkalicom pričvrstiti dio kore koji služi kao stalak. 2. U posudu staviti šećer, cijeđenu naranču, jaja, otopljenu čokoladu, otopljeni maslac i brašno te zamiješati smjesu. 3.Pripremljenu smjesu uliti u napravljene kalupe od naranče. Važno je da se ne napune do vrha jer će se prilikom pečenja smjesa podignuti. 4. Staviti peći na 180° oko 20 minuta. Desert je gotov kada se napravi kora na vrhu kolača, a unutra treba ostati u tekućem stanju. 5. Uzmi malo vremena za sebe i uživaj u desertu. _________________________________________ #katarina_foodelicious #dessert #orange #lavacake #delicious #foodphotography #homecooking #enjoy #decoration #chocolate

A post shared by Foodelicious© (@katarina_foodelicious) on

 

Kuhanje voli još od malih nogu

“Strast prema kuhanju osjećam još od malih nogu. ‘Krivac’ za to je moja draga baka, koja me odmalena zvala za kuhinjski stol, frkala mi rukave i stavljala kuhaču u ruke. Uvijek smo pekle nove kolače tako da sam uz nju jako puno toga naučila, što danas primjenjujem. Sada sam joj zahvalna na tome jer znam napraviti puno toga što moji vršnjaci ne znaju”, kaže Katarina ponosno te dodaje kako više voli spravljati slastice. “Prvi recept koji sam svladala bile su slatke palačinke”, dodaje kroz smijeh. Osim po palačinkama, Katarina je među prijateljima i u obitelji “poznata” i po drugim specijalitetima. “Među svojima sam poznata po tome što uvijek kuham nešto novo i nikad ne znaju što će biti za ručak ili večeru. Uvijek kažem da je to iznenađenje”, kaže.

View this post on Instagram

🥕CARROT CAKE🥕 _________________________________________ Definitivno je ušla u top 3 omiljena obiteljska deserta jer nema osobe koja se okusima i teksturom ove torte nije oduševila. Iako se smatra klasikom, postoji više verzija ove torte. Biskvit od mrkve u kombinaciji sa orašastim plodovima, čokoladom i cimetom koji je neizostavan dio ovog sočnog biskvita, a po želji mogu se dodati i klinčić, muškatni oraščić, đumbir… važno je samo da bude spicy! Ja sam se ipak odlučila za orahe i cimet i nisam pogriješila. U spoju sa osvježavajućom kremom od krem sira i naranče, ova je torta savršeni odabir kroz cijelu godinu! Imate li kakvu proslavu ovog vikenda ili samo želite napraviti nešto za svoju obitelj ili prijatelje – isprobajte ovu tortu jer vam garantiram da će svi tražiti repete! _________________________________________ ⚠️SASTOJCI BISKVIT: °250 gr brašna °1 prašak za pecivo °250 gr šećera °2 žličice cimeta °300 ml ulja °4 jaja °100 gr sjeckanih oraha °500 gr naribane mrkve KREMA: °250 gr margarina sobne temperature °500 gr krem sira °400 gr punomasnog kiselog vrhnja °1 žličica ekstrakta od vanilije °220 gr šećera u prahu °1 naranča _________________________________________ #katarina_foodelicious #foodphotography #carrot #carrotcake #dessert #food #delicious #healthyfood #cake

A post shared by Foodelicious© (@katarina_foodelicious) on

 

Recepte objavljuje na Instagramu

A ono što sprema, rado objavljuje na Instagramu. “Vodim profil na Instagramu na kojem objavljujem slastice koje pripremam u slobodno vrijeme te kroz postove dijelim recepte i upute na koji se način te slastice pripremaju. Moji se bližnji uvijek u pravom trenutku nađu u kuhinji i degustiraju pripremljene delicije, no često spremam jela za svoje prijatelje koji su uvijek sretni kada prime poziv za ručak ili večeru”, pojašnjava detaljnije te priznaje kako se nada da bi joj sudjelovanje u “Večeri za 5 na selu” moglo donijeti i nove pratitelje. A otkrila nam je i po kojim će kriterijima ocjenjivati ostale kandidate.

“Prilikom ocjenjivanja kandidata ‘Večere za pet na selu’ uzet ću u obzir angažman domaćina tijekom večere, dekoraciju stola te pripremu svakog jela. Iako puno ljudi ne pridaje pozornost dekoraciji stola, meni je to jako važno zato što odaje prvi dojam o domaćinu, a prvi je dojam uvijek najvažniji”, zaključuje.

View this post on Instagram

🍓MINI PAVLOVA🍓 _________________________________________ Nova godina danosi nove recepte 🍰. Već duže vrijeme u glavi imam sliku kako bi izgledala moja verzija Pavlove torte i evo je. Umjesto jedne velike torte, odlučila sam se za mini varijantu sa drugačijom kremom, okus je fantastičan. Umjesto tradicionalne žute kreme ili šlaga, napravila sam kremu od mascarpone krem sira. Kako bi izgled kolača bio primamljiviji, u jedan sloj kreme stavila sam crvenu jestivu boju za kolače. Na kraju sam dodala voće po želji, naribala čokoladu, dodala listić mente i eto ga. Osvježavajuća poslastica usred zime. 🍒🍓🍫 _________________________________________ ℹ️ Sastojci: Kore: °3 bjelanjka °180 g šećera °žličica octa Krema: °mascarpone krem sir °šećer *po želji dodati jestivu boju *voće po želji, naribana čokolada, menta _________________________________________ #katarina_foodelicious #desert #sweets #pavlova #pavlovacake #fruit #homemade #cooking #foodblog

A post shared by Foodelicious© (@katarina_foodelicious) on

Povratak na Net.hr