MARATON U NJEGOVU ČAST

DESET GODINA OTKAD NEMA TOŠE PROESKOG: Počelo obilježavanje tužne obljetnice smrti omiljenog pjevača

Na godišnjicu Tošine smrti, svatko će se na svoj način prisjetiti pjevača, koji je ostavio neizbrisivi trag kako svojim pjesmama, tako i humanim djelima po kojima je bio poznat.

U ponedjeljak će se obilježiti deset dugih godina otkako je ovaj svijet zauvijek napustio Toše Proeski.

Obilježavanje tužne desete obljetnice, kreće sutra, 14.10. u Novoj Gradišci, gdje će ispred Tošinog spomenika kod dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Nakon toga, sa stadiona NK Sloga u 17:00 sati, krenuti će ultramaraton od Nove Gradiške do Kruševa. Ovogodišnjim maratonom, kao i prethodno održanima, maratonci odaju počast prerano preminulom Toši.

A uoči puta, maratonci su danas posjetili diskografsku kuću Hit Records, koja stoji iza Tošinih objavljenih albuma u Hrvatskoj. Maratonce je ugostio, skladatelj i tekstopisac, te autor nekih od najljepših Tošinih pjesama, među ostalim i neponovljive Igre bez granica, Miroslav Rus.

Naum Kapričevski ispred maratonaca je u ime Međunarodne Fondacije Toše Proeski i u ime obitelji Proeski diskografskoj kući Hit Records poklonio posebnu plaketu povodom desetog jubilarnog ultramaratona.

U nedjelju 15.10. u 10:00 sati u zagrebačkoj kapelici na Rokovom perivoju održat će se misa za mnogima omiljenog pjevača.

Tošine riječi, ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim) i danas, nakon gotovo deset godina pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, a koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr