SRETAN ROĐENDAN

DATUM NA KOJI SE RAĐAJU ZVIJEZDE: Ovih 7 slavnih glumaca danas ima rođendan, ako i vi slavite, pravac Hollywood!

Danas rođendan slavi niz poznatih glumaca pa, ako vam je rođendan, pokušajte pronaći svoje mjesto u Hollywoodu.

Ako vam je danas rođendan, imate dobre šanse da postanete holivudske zvijezde – barem se to može zaključiti iz činjenice da danas rođendan slavi čitav niz poznatih i slavnih.

Naravno, samo datum rođenja nije dovoljan za uspjeh, pogotovo ne ovakav kakav su postigli sljedeći glumci rođeni na današnji dan, no možete pokušati. :)

 1. Mark Hamill


Slavni glumac koji se proslavio ulogom Lukea Skywalkera u kultnim Ratovima zvijezda danas slavi 66. rođendan.

Glumio je u brojnim filmovima i serijama, a poznat je i po tome što je posudio glas u brojnim crtanim filmovima i videoigricama. Mnogi ga pamte kao glas kojim govori Joker u crtanom filmu Batman.

Hamill je od 1978. u braku s Marilou York s kojom ima troje djece. Prošle su godine postali djed i baka.

2. Will Smith

Will SmithFoto: AFP

Glumac, komičar i reper danas slavi 48. rođendan. Osamdesetih je godina postao popularan pod pseudonimom The Fresh Prince. Bio je dio hip-hop dua DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, koji se ove godine ponovno sastao i nastupio u Poreču.

Smith je prvi osvojio MTV-jevu nagradu u kategoriji hip-hopa.

Repanjem se obogatio, no nije plaćao porez pa mu je zaplijenjena gotovo sva imovina. Spasila ga je serija Princ s Bel Aira koja je postala hit. Tada je Bill shvatio i da je talentiran kao glumac pa se kasnije pojavljuje u brojnim filmovima.

Zanimljivo je da je odbio uloge Nea u Matrixu i Djanga u Odbjeglom Djangu.

Will se 1992. vjenčao sa Sheree Zampino s kojom ima sina Willarda Carrola Smitha III. Razveli su se 1995. godine.Godine 1997. vjenčao se sa sadašnjom suprugom Jadom Pinkett-Smith s kojom ima sina Jadena i kćer Willow.

3. Michael Douglas

Kao sinu slavnog Kirka Douglasa, sada 73- godišnjem Michaelu su se otvarala sva vrata. Karijeru je započeo u seriji Ulice San Francisca, a karijera mu se nasmiješila ulogom u filmovima Lov na zeleni dijamant i Dragulj s Nila. Hit Kobna privlačnost vinuo ga je u zvijezde, a godine 1988. je dobio Oscar za ulogu Gordona Gekka u Wall Streetu.

Douglas se 1977. vjenčao s Diandrom Luker s kojom ima sina Camerona. Par se 2000. razveo nakon 23 godine braka. Michael se nakon toga vjenčao svojom sadašnjom supurgom, Catherine Zeta-Jones. Imaju dvoje djece, sina Dylana Michaela i kćer Carys Zetu.

4. Catherine Zeta-Jones

Da, supružnici Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones su rođeni na isti dan, samo s razmakom od 25 godina.

Velška glumica je postala poznata zahvaljujući ulozi Mariette u popularnoj seriji Dražesni pupoljci svibanjski.

Glumila je s brojnim slavnim glumcima kao što su njen suprug, Antonio Banderas, Tom Hanks, Richard Geere, Anthony Hopkins i mnogi drugi.

Catherine danas puni 48 godina, no kruže glasine da laže kada je u pitanju njena dob.

5. Christopher Reeve

Slavni Clark Kent danas bi navršio 65 godina. Iako je na filmskom platnu bio gotovo svemogući Superman, privatno nije imao sreće.

Godine 1995. godine je pao s konja i teško ozlijedio kralježnicu, nakon čega je ostao tetraplegičar sve do smrti. Nakon nesreće je osnovao fundaciju koja financira istrživanje ozljeda leđne moždine.

Preminuo je 10. listopada 2004. godine.

6. Michael Madsen

Najpoznatiji po ulogama ‘loših momaka’, Madsen je snimio niz filmova, među kojima se ističu Reservoir Dogs, Kill Bill, Donnie Brasco, Sin City, Umri drugi dan…

Osim što glumi, Michael piše i pjesme. Dosad je objavio tri zbirke.

7. Heather Locklear

Heather LocklearFoto: AFP

Ako je Madsen ‘loš dečko’, onda je Heather Locklear ‘loša cura’, samo što ona takav status nema samo po ulogama već i po ponašanju u privatnom životu.

Proslavila se ulogama u Dinastiji i Melrose Placeu, a medijske stupce puni problemima s alkoholom i opijatima te čestim prometnim nezgodama.

Danas puni 55 godina.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr